Viac informácií o Club Batonnage - Club Battonage
Club Batonnage z Club Battonage v Burgenlande ponúka hustú, fialovo-červenú farbu vo vírivom pohári. Po prvom zakrútení toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa odráža v kostolných oknách na okraji pohára. Buket tohto červeného vína z Burgenlandu zvádza tónmi černíc a ostružinového želé. Ak sledujeme aromatiku ďalej, prichádza na rad kakao a opečené drevo, podporené vplyvom duba.
Toto rakúske víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto rakúske prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Chuť nepotrebuje nevyhnutne veľa zvyškového cukru. Na podnebí je štruktúra tohto mohutného červeného vína nádherne hutná. Záver tohto veľmi zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Burgenland, presnejšie od Neziderského jazera, napokon zaujme mimoriadnym dozvukom.
Vinifikácia Club Battonage Club Batonnage
Toto silné červené víno z Rakúska sa vinifikuje z odrôd hrozna Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon a Merlot. Club Batonnage je starosvetské víno skrz naskrz, pretože toto rakúske vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Skutočnosť, že hroznu Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon a Merlot sa darí pod vplyvom pomerne chladného podnebia, má tiež veľmi vysoký vplyv na zrelosť hrozna. To má okrem iného za následok mimoriadne dlhé a rovnomerné hrozno a pomerne mierny obsah alkoholu vo víne. Keď je hrozno dokonale zrelé, zberá sa pre Club Batonnage výlučne ručne, bez pomoci trestajúcich a menej selektívnych zberačov. Po ručnom zbere sa hrozno dostane do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie mohutné Club Batonnage niekoľko mesiacov zreje vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Club Batonnage Club Batonnage
Toto červené víno z Rakúska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno. Je ideálne ako sprievodné víno k Boeuf Bourguignon, dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu.
- Več izdelkov iz Markus Altenburger