- Toto prvotriedne červené víno výborne ladí s duseným jahňacím mäsom s cícerom a sušenými figami alebo zeleninovým kuskusom s hovädzími mäsovými guľkami
- Vďaka svojmu pôvodu v Katalánsku je toto víno typickým predstaviteľom vín zo Starého sveta
- Silné červené víno, ideálne na Vianoce
balenie!
Viac informácií o Vi De Vila De Porrera - Cims De Porrera
Cims De Porrera Vi De Vila De Porrera je prvotriedne červené víno. Odhaľuje nádherne hustú, karmínovo červenú farbu s farebným prechodom do granátovo červenej. Po prvom stočení toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorú možno vidieť v kostolných oknách na okraji pohára. Toto červené víno zo Starého sveta, ideálne naliate do pohára Bordeaux, predstavuje nádherne výrazné arómy čučoriedok, ostružín, moruše a čiernych ríbezlí, doplnené orientálnym korením, perníkovým korením a čiernym čajom, ku ktorým prispelo zrenie v drevených sudoch.
Toto víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s obsahom iba 1,1 gramu zvyškového cukru. Ako by ste od vína očakávali, tento španiel prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Toto hutné červené víno sa na jazyku prezentuje plným a komplexným dojmom. Vďaka stručnej ovocnej kyseline je Vi De Vila De Porrera na podnebí výnimočne svieže a živé. V závere toto červené víno z katalánskej vinohradníckej oblasti poteší svojou mimoriadnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny moruše a černíc.
Vinifikácia vína Cims De Porrera Vi De Vila De Porrera
Toto silné červené víno zo Španielska sa vyrába z odrôd Carignan a Garnacha. Samozrejme, aj Vi De Vila De Porrera je definované nielen pôdou Priorat DOQ. Toto španielske víno možno doslova označiť za víno starého sveta, ktoré sa prezentuje mimoriadne pôsobivo. Bobule tohto červeného vína zo Španielska sa zbierajú výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po ručnom zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrobia. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii zreje Vi De Vila De Porrera ďalších 24 mesiacov v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Vi De Vila De Porrera od Cims De Porrera
Toto španielske víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno k husacím prsiam s červenou kapustou a majoránom, pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu alebo zeleninovému kuskusu s hovädzími koláčikmi.
- Več izdelkov iz Cims de Porrera