🍾 Tento Brut Tradition od Dourdon Vieillard nadchýna svojou jemnou perličkovou štruktúrou a harmonickou kombináciou aróm v dokonalej cuvée
🥗 Vychutnajte si ho skvelo vychladený k delikátnym jedlám, ako sú špagety s jogurtovým mätovým pestom alebo pražený pstruh
🍇 Vyrobené z ušľachtilých odrôd hrozna, ako sú Chardonnay, Pinot Meunier a Pinot Noir z renomovanej Champagne
Brut Tradition 0,375 l - Dourdon Vieillard
balenie!
Viac informácií o Brut Tradition 0,375 l - Dourdon Vieillard
Brut Tradition z pera Dourdon Vieillard zo Champagne má v pohári jasnú, svetločervenú farbu. Bublinky tohto šumivého vína sú v pohári veľmi jemné a konzistentné. Po prvom stočení môžete vnímať vynikajúcu vyváženosť tohto sektu, pretože na stenách pohára sa nezdá byť vodnatý, sirupovitý ani likérový. Po naliatí do pohára so šumivým vínom sa v tomto starosvetskom šumivom víne odhalí nádherne výrazná a komplexná vôňa kdoule, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy.
Vyvážené a viacvrstvové, toto krémové, svieže a ľahké šumivé víno sa prezentuje na podnebí. V závere toto víno z vinárskej oblasti Champagne poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny kdoule. V závere sa pripájajú minerálne tóny pôdy, v ktorej dominuje vápenec a íl.
Vinifikácia Brut Tradition z Dourdon Vieillard
Vyvážené víno Brut Tradition z Francúzska je cuvée vinifikované z odrôd hrozna Chardonnay, Pinot Meunier a Pinot Noir. Vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, rastie v Champagne na ílovitých a vápencových pôdach. Brut Tradition je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Na dozrievanie hrozna má značný vplyv aj skutočnosť, že hroznám Chardonnay, Pinot Meunier a Pinot Noir sa darí pod vplyvom pomerne chladného podnebia. To má okrem iného za následok mimoriadne dlhé a rovnomerné hrozno a pomerne mierny obsah alkoholu vo víne. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dopraví do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Potom nasleduje kvasenie základných vín. Po zložení konečného šampanského nasleduje ďalšie zrenie na základe metódy Méthode Traditionelle. Potom nasleduje zrenie vo fľaši po dobu 6 mesiacov.
Návody na podávanie šumivého vína Brut Tradition by Dourdon Vieillard
Tento sekt z Francúzska pite najlepšie veľmi dobre vychladený pri teplote 5 - 7 °C ako sprievodné víno k špagetám s jogurtovo-mätovým pestom, kokosovo-limovému rybiemu kari alebo pečenému pstruhovi so zázvorom a hruškou.
- Več izdelkov iz Dourdon Vieillard