Viac informácií o Grand Cru Classé Rouge Pessac-Léognan AOP - Domaine de Chevalier
Víno Pessac-Léognan Rouge z Domaine de Chevalier v Bordeaux má vo vírivom pohári hustú rubínovočervenú farbu. Po prvom zakrútení toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. Toto červené víno zo Starého sveta naliate do pohára Bordeaux predstavuje nádherne výraznú arómu čiernych ríbezlí, fialiek a černíc, ktorú dotvárajú klinčeky, ku ktorým prispelo zrenie v sudoch.
Toto víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína v segmente Icon, toto francúzske víno napriek svojej suchosti očarí jemnou vyváženosťou. Chuť nevyhnutne nepotrebuje zvyškový cukor. Toto hodvábne červené víno je plné a na podnebí mnohotvárne. Záver tohto červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie z Pessac-Léognan, je podmanivý svojím mimoriadnym dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou ílu a štrku.
Vinifikácia Domaine de Chevalier Pessac-Léognan Rouge
Toto silné červené víno z Francúzska sa vinifikuje z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitých a štrkových pôd. Pessac-Léognan Rouge je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Keď je zabezpečená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Pessac-Léognan Rouge sa zbiera výlučne ručne, bez pomoci trestajúcich a sotva selektívnych zberačov. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii sa silné víno Pessac-Léognan Rouge necháva dozrievať ďalších 16 mesiacov v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Pessac-Léognan Rouge od Domaine de Chevalier
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami, kapustovým roládam alebo husacím prsiam so zázvorovou červenou kapustou a majoránom.
Ocenenia pre Pessac-Léognan Rouge z Domaine de Chevalier
- Več izdelkov iz Domaine de Chevalier