Viac informácií o Pommard AOC - Louis Jadot
Pommard z burgundskej vinohradníckej oblasti, ktorý zreje v sudoch, sa v pohári prezentuje jasnou svetločervenou farbou. Pri vírení pohára je možné vnímať prvotriednu vyváženosť tohto červeného vína, keďže na stenách pohára nevystupuje ani vodnaté, ani sirupovité či likérové. Po naliatí do pohára na Bordeaux sa v tomto červenom víne zo Starého sveta objavia nádherne výrazné arómy čiernych ríbezlí a černíc, ktoré sú doplnené ďalšími ovocnými nuansami, ku ktorým prispelo zrenie v sudoch.
V chuti sa Pommard od Louisa Jadota otvára nádherne suchý, chytľavý a aromatický. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne hustou textúrou. Záver tohto mladého červeného vína z burgundskej vinohradníckej oblasti, presnejšie z Côte de Beaune a Haute Côtes de Beaune, napokon zaujme pozoruhodným záverom.
Vinifikácia vína Pommard od Louis Jadot
Základom vyváženého vína Pommard z Burgundska je hrozno odrody Pinot Noir. Je zrejmé, že Pommard nie je determinovaný len pôdou Côte de Beaune a Haute Côtes de Beaune. Toto francúzske víno možno doslova označiť za starosvetské víno, ktoré je mimoriadne pôsobivé. Po zbere sa hrozno okamžite prevezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje 18-mesačné zrenie v dubových barikoch.
Odporúčanie pre Pommard od Louis Jadot
Toto červené víno z Francúzska je ideálne temperovať pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno ku kačacím prsiam s cukrovými lupienkami, boeuf bourguignon alebo dusenému kurčaťu na červenom víne.
- Več izdelkov iz Louis Jadot