🍷 Ružové víno z Carnuntumu očarí svojím elegantným, suchým chuťovým profilom a živými ovocnými kyselinami
🥗 Užite si toto ružové víno ideálne k chutnému omelete so pstruhom alebo osviežujúcemu zeleninovému šalátu
🌿 Vyrobené z kvalitných odrôd hrozna, ako sú Blaufränkisch a Cabernet Sauvignon, z renomovanej vinárne Markowitsch
balenie!
Viac informácií o Rose aus dem Carnuntum - Weingut Markowitsch
Rose aus dem Carnuntum z vinárskej oblasti Dolného Rakúska sa v pohári prezentuje v jasnej jahodovo-ružovej farbe. Prvá vôňa Rose aus dem Carnuntum lichotí slivkami, čiernymi čerešňami a černicami. K ovocným častiam buketu sa pridávajú ďalšie ovocno-balzamové nuansy.
Toto rakúske víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s obsahom iba 1,2 gramu zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína vo vyššej cenovej kategórii, toto rakúske prirodzene očarí tou najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Vynikajúca chuť nepotrebuje nevyhnutne cukor. Vyvážené a viacvrstvové, toto ľahké a rozplývajúce sa ružové víno sa prezentuje na jazyku. Vďaka živým ovocným kyselinkám sa ružové z Carnuntumu na podnebí prejavuje ako výnimočne svieže a živé. Záver tohto ružového vína z vinárskej oblasti Dolného Rakúska je napokon presvedčivý s dobrým dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia ružového vína z Carnuntum od Weingut Markowitsch
Základom vyváženého ružového vína z Carnuntumu v Dolnom Rakúsku je hrozno z odrôd Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon a Zweigelt. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Dolnom Rakúsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do štrkovej pôdy. Po ručnom zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozbije. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, kým sa víno nakoniec stiahne.
Odporúčanie na jedlo pre Rose from Carnuntum od Weingut Markowitsch
Vychutnajte si toto ružové víno z Rakúska ideálne dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako prílohu k omelete s lososom a feniklom, zeleninovému šalátu s červenou repou alebo kokosovo-limetkovému rybiemu kari.
- Več izdelkov iz Weingut Markowitsch