🍾 Brut Esprit Solera od Champagne Binon-Coquard nadchýna jedinečnou rovnováhou a elegantnou, jemnou perlením
🍤 Užívajte si ho perfektne vychladený k exotickým jedlám, ako sú kokosovo-limetkový rybí kari alebo šalát z chrenu s quinou
🍇 Tento exkluzívny francúzsky šumivý víno sa vyrába z kvalitných hrozna Pinot Noir z prestížneho regiónu Champagne
Brut Esprit Solera - Champagne Binon-Coquard
balenie!
Viac informácií o Brut Esprit Solera - Champagne Binon-Coquard
V pohári má víno Brut Esprit Solera zo Champagne Binon-Coquard jasne svetločervenú farbu. Perlenie tohto šumivého vína je mimoriadne jemné, elegantné a v pohári dlho vydrží. Pri vírení pohára je možné vnímať prvotriednu vyváženosť tohto sektu, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatý, sirupovitý alebo likérový charakter. Po naliatí do pohára so šumivým vínom sa v tomto starosvetskom šumivom víne odhalí nádherne výrazná vôňa citróna, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy.
Vyvážené a mnohostranné, toto krémové, svieže a ľahké šumivé víno sa prezentuje na podnebí. V závere toto šumivé víno z vinárskej oblasti Champagne poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny citróna. V závere sa pripájajú minerálne tóny pôdy, v ktorej dominuje vápenec a íl.
Vinifikácia vína Champagne Binon-Coquard Brut Esprit Solera
Toto vyvážené šumivé víno z Francúzska sa vyrába z odrody hrozna Pinot Noir. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v oblasti Champagne. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitých a vápencových pôd. Je zrejmé, že aj Brut Esprit Solera je determinovaný nielen šampanskou pôdou. Tohto Francúza možno doslova označiť za starosvetské víno, ktoré sa prezentuje mimoriadne pôsobivým spôsobom. Na dozrievanie hrozna má značný vplyv aj skutočnosť, že hroznu Pinot Noir sa darí pod vplyvom teplého podnebia. Výsledkom je okrem iného mimoriadne dobre vyzreté hrozno a pomerne vysoký obsah alkoholu vo víne. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa hrozno triedi a starostlivo rozoberá. Teraz nasleduje fermentácia základných vín.
Návody na podávanie vína Brut Esprit Solera zo Champagne Binon-Coquard
Toto francúzske víno si najlepšie vychutnáte veľmi dobre vychladené pri teplote 5 - 7 °C. Výborne sa hodí ako sprievodné víno ku kokosovo-limetkovému rybiemu kari, miešanej zelenine s rybou alebo špargľovému šalátu s quinoou.
- Več izdelkov iz Champagne Binon-Coquard