Viac informácií o Clos Ancestral Penedès DO - Miguel Torres
V sude dozrievajúce víno Clos Ancestral Penedès z vinárskej oblasti Katalánsko má v pohári hustú fialovo-červenú farbu. Buket tohto červeného vína z Katalánska je podmanivý s vôňou višní a malín. Ak sledujeme vône ďalej, pridáva sa vanilka.
Clos Ancestral Penedès od Miguela Torresa je to pravé víno pre všetkých milovníkov vína, ktorí majú radi čo najmenej sladkosti vo víne. Zároveň však nikdy nepôsobí mdlo alebo krehko, ako by sa prirodzene očakávalo od vína vo vysokom kvalitatívnom pásme. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hutnou štruktúrou. Vďaka stručnej ovocnej kyseline je Clos Ancestral Penedès na jazyku výnimočne svieže a živé. V závere toto červené víno z katalánskej vinohradníckej oblasti, ktoré sa dá dobre skladovať, nakoniec poteší dobrou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny višní a malín. V dochuti sa pripájajú minerálne tóny pôdy s prevahou ílu a vápenca.
Vinifikácia vína Clos Ancestral Penedès podľa Miguela Torresa
Základom prvotriedneho a nádherne silného cuvée Clos Ancestral Penedès by Miguel Torres je hrozno Tempranillo a Garnacha. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Katalánsku. Tu vinič zapustil korene hlboko do ílovitých a vápencových pôd. Po zbere hrozna sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia môže Clos Ancestral Penedès ešte 10 mesiacov harmonizovať na jemných kaloch.
Odporúčanie pre jedlo Miguel Torres Clos Ancestral Penedès
Toto červené víno zo Španielska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako doplnok k jedlu. Výborne sa hodí ako doplnok k tekvicovému nákypu, pórovej polievke alebo dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami.
- Več izdelkov iz Miguel Torres