🍇 Cosecha - Ximénez-Spinola sa vyznačuje svojou hodvábnou textúrou a harmonickou rovnováhou ovocných aróm ako sú sušené slivky a broskyne
🥗 Tento vynikajúci fortified wine dokonale dopĺňa šalát z chřestu s quinoou alebo pikantné jahňacie kari
🌍 Vyrobené z vznešenej hrozna Pedro Ximénez z tradičného vinárskeho regiónu Andalúzia
balenie!
Viac informácií o Cosecha - Ximénez-Spinola
Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete vnímať dokonalú rovnováhu tohto fortifikovaného vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Toto jednodruhové španielske víno lichotí v pohári nádherne komplexnými tónmi sušených sliviek, broskýň, sušeného ovocia a ovocného chleba. K tomu sa pridávajú náznaky ďalšieho ovocia.
Cosechu možno označiť za mimoriadne ovocnú a zamatovú, pretože bola vinifikovaná s príjemne sladkým chuťovým profilom. V chuti je štruktúra tohto dobre vyváženého sherry nádherne zamatová a hustá. Vďaka vyváženej ovocnej kyslosti Cosecha lichotí príjemným pocitom na jazyku a zároveň nepostráda sviežosť. V závere toto sherry z vinárskej oblasti Andalúzie poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny sultánok a broskýň.
Vinifikácia vína Ximénez-Spinola Cosecha
Toto sherry sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Pedro Ximénez. Na výrobu tohto nádherne vyváženého jednodruhového vína z Ximénez-Spinola bolo použité len to najlepšie hrozno. Cosecha je samozrejme určená aj klimatickými a štylistickými faktormi Jerez DO. Toto španielske víno možno označiť za starosvetské víno v pravom zmysle slova, ktoré sa prezentuje ako mimoriadne komplexné.
Odporúčanie na jedlo pre Cosecha z Ximénez-Spinola
Toto fortifikované víno zo Španielska si najlepšie vychutnáte mierne vychladené pri teplote 11 - 13 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k špargľovému šalátu s quinoou, pikantnému kari s jahňacím mäsom alebo zeleninovému šalátu s červenou repou.
- Več izdelkov iz Ximénez-Spinola