Viac informácií o La Croix des Vignes Saint-Joseph AOC - Paul Jaboulet Aîné
La Croix des Vignes Saint-Joseph z pera Paula Jabouleta Aîné z údolia Rhôny má v pohári jasne fialovú farbu. Na okraji je tiež vidieť prechod do granátovo červenej. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete v tomto červenom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Toto jednodruhové francúzske víno predstavuje v pohári nádherne výrazné tóny ostružinového želé. K nim sa pridávajú tóny čiernej čerešne a sladkého drievka.
V chuti sa La Croix des Vignes Saint-Joseph od Paul Jaboulet Aîné otvára nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. V chuti je štruktúra tohto vyváženého červeného vína nádherne hustá. Záver tohto zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti údolia Rhôny, presnejšie zo Saint-Joseph, napokon poteší pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia Paul Jaboulet Aîné La Croix des Vignes Saint-Joseph
Vyvážené víno La Croix des Vignes Saint-Joseph z Francúzska je jednodruhové víno, vinifikované z odrody Syrah. La Croix des Vignes Saint-Joseph je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere sa hrozno dostáva do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Potom prebieha fermentácia v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie elegantné víno La Croix des Vignes Saint-Joseph zreje niekoľko mesiacov v dubových sudoch.
Odporúčanie pre La Croix des Vignes Saint-Joseph od Paul Jaboulet Aîné
Toto francúzske červené víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami, dusenej zelenine s pestom alebo k teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami.
- Več izdelkov iz Paul Jaboulet Aîné