Viac informácií o Mas La Roca Rosado - Vallformosa
Mas La Roca Rosado z Vallformosa v Katalánsku má v pohári jasnú, svetločervenú farbu. Prvá vôňa vína Mas La Roca Rosado predstavuje nuansy malín a jahôd. K ovocným aspektom buketu sa pridávajú ešte ovocno-balzamové nuansy.
Toto španielske víno chutí príjemne sucho. Bolo plnené do fliaš s obsahom iba 1,3 gramu zvyškového cukru. Ide o skutočne kvalitné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak napriek svojej suchosti toto španielske víno prirodzene poteší najjemnejšou vyváženosťou. Chuť si nevyhnutne nevyžaduje zvyškový cukor. Na jazyku sa toto vyvážené ružové víno vyznačuje neuveriteľne ľahkou a rozplývajúcou sa textúrou. Vďaka živým ovocným kyselinkám je Mas La Roca Rosado na jazyku výnimočne svieže a živé. Záver tohto ružového vína z katalánskej vinohradníckej oblasti, presnejšie z oblasti Penedès DO, má dobrú dochuť.
Vinifikácia vína Mas La Roca Rosado z Vallformosa
Základom vyváženého vína Mas La Roca Rosado z Katalánska je hrozno odrôd Merlot, Sumoll a Tempranillo. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrvia. Potom nasleduje fermentácia v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, po ktorom sa víno napokon plní do fliaš.
Odporúčanie na stolovanie pre Mas La Roca Rosado z Vallformosa
Toto ružové víno zo Španielska si najlepšie vychutnáte dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako prílohu k vyprážanému pstruhovi so zázvorovou hruškou, pečeným jablkám s jogurtovou omáčkou alebo zelenine z woku s rybou.