🍷 Morenita Cream od Emilio Hidalgo očarí svojím zvláštnym zrením v tradičnom solera systéme
🍽️ Užite si tento sladký sherry pur aj ako dokonalého spoločníka k lahodným tapas a zvodným dezertom
🌟 Vyrobený z 70 % hrozna Palomino a 30 % hrozna Pedro Ximénez rozvíja exkluzívnu aromatiku a elegantnú chuť
Dodacia lehota ca 3-5 pracovné dni
balenie!
Viac informácií o Morenita Cream - Emilio Hidalgo
Morenita Cream od Emilia Hidalga je nádherne sladké sherry vyrobené z odrôd hrozna Palominon (70 %) a Pedro Ximénez (30 %).
V pohári má intenzívnu jantárovú farbu so zlatými odleskami. Čistý jemný buket s tónmi karamelu, sušeného ovocia, orechových tónov a moka obohacuje nos. Mäkké a elegantné sherry leží na podnebí a presvedčí svojou príjemne vyváženou sladkosťou a zároveň mierne osviežujúcou chuťou. Záver má príjemnú dĺžku.
Vinifikácia Hidalgo Morenita Cream
Ručne zbierané hrozno sa zbaví bobúľ, jemne sa vylisuje a vzniknutý mušt sa fermentuje v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovanej teplote. Mladé víno sa potom stiahne, posilní a uloží do sudov z amerického duba, kde dozrieva.
Po vyzretí vína bez kvasiniek sa víno presunie do tradičného systému solera, pri ktorom sa sherry rovnakého typu zrie v sudoch umiestnených nad sebou. Najstaršie vína sú uložené v spodných sudoch (solera), zatiaľ čo najmladšie vína sú uložené v horných radoch (criaderas). Sherry určené na predaj sa vždy odoberá z dolných sudov. Odoberá sa však len malá časť (maximálne jedna tretina), ktorá sa potom doplní sherry z horných radov. Celý princíp pokračuje až po najvyššie sudy, kde sa k sherry pridáva mladé víno, tzv. mosto. Oloroso, ktoré vzniklo oxidačným vplyvom, sa potom zmieša s prirodzene sladkým vínom.
Odporúčanie pre jedlo Morenita Cream Emilio Hidalgo
Možnosti pôžitku sa neobmedzujú: toto sladké sherry zo Španielska sa odporúča piť čisté aj ako aperitív, ako doplnok k tapas a kanapkám a ako dezertné víno.
- Več izdelkov iz Emilio Hidalgo