Viac informácií o Negre - Binigrau
Pri Binigrau Negre sa do víriaceho pohára dostáva prvotriedne červené víno. Má nádherne hustú, rubínovo červenú farbu. Na okraji sa toto španielske červené víno prejavuje aj prechodom do granátovo červenej farby. Ak mu v pohári vírením dodáte trochu vzduchu, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. V pohári sa toto červené víno z Binigrau prezentuje vôňou sliviek, ktorú dopĺňa škorica, tabak a čierna čerešňa. Binigrau Negre sa znalcovi prezentuje nádherne suchým. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ako by sa dalo očakávať od špičkového vína. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje nesmierne masívnou štruktúrou. V závere toto zrelé červené víno z baleárskej vinohradníckej oblasti nakoniec poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavia tóny sliviek.
Vinifikácia Negre z Binigrau
Toto mohutné červené víno zo Španielska sa vyrába z odrôd hrozna Callet, Manto Negro a Merlot. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 16 mesiacov zrenia vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Binigrau Negre
Toto červené víno zo Španielska sa najlepšie podáva pri teplote 15 - 18 °C k husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránkou, cestovinám s knedľou s klobásou alebo osso buco.
- Več izdelkov iz Binigrau