🍷 Cabriola DOP od Bodegas Borsao sa vyznačuje guľatým a hladkým pocitom v ústach a pôsobivou hustotou
🍖 Užite si toto červené víno s opečenou teľacou pečeňou s jablkami alebo aromatickým jahňacím ragú pre neporovnateľný chuťový zážitok
🌄 Vyrobené z vybraných hrozna Garnacha a Syrah z úrodných pôd Aragonie, toto víno ponúka kúsok španielskej vinárskej kultúry
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
balenie!
Viac informácií o Cabriola DOP - Bodegas Borsao
Cabriola z Bodegas Borsao má v pohári hustú fialovočervenú farbu. Pri okraji je tiež viditeľný farebný prechod do granátovo červenej. Vo vôni tohto červeného vína Bodegas Borsao sa prezentujú všetky druhy čiernych ríbezlí, čerešní Morello, sliviek, čiernych višní a čučoriedok. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie vo veľkých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako je vanilka, horká čokoláda a kakaové bôby.
Víno Bodegas Borsao Cabriola sa pijákovi prezentuje ako nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. V chuti je štruktúra tohto silného červeného vína nádherne hustá. Vďaka vyváženej ovocnej kyslosti Cabriola lichotí chuti zamatovým pocitom bez toho, aby jej chýbala sviežosť. V závere toto zrelé červené víno z aragónskej vinohradníckej oblasti poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny černíc a čiernych ríbezlí. V dochuti sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou ílu a vápenca.
Vinifikácia Bodegas Borsao Cabriola
Základom mohutného vína Cabriola z Aragónska je hrozno odrôd Garnacha a Syrah. V Aragónsku rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na pôdach s ílovitým a vápencovým podložím. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozbije. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach a vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 12 mesiacov zrenia vo francúzskych a amerických sudoch.
Odporúčanie pre Bodegas Borsao Cabriola
Toto španielske víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako doplnok k vareným jedlám. Výborne sa hodí k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, k husacím prsiam s červenou kapustou a majoránkou alebo k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami.
- Več izdelkov iz Bodegas Borsao