🍷 Polovičný Grauburgunder presviedča svojím elegantným spracovaním v veľkom drevenom sude a ponúka nádherne komplexný chuťový zážitok
🍽️ Dokonale sa hodí k zemiakovej panvici s lososom a špagetám s kaparami a paradajkovou omáčkou, tento biely vínok rozvíja svoju sviežosť a živosť
🌿 Z renomovanej vinárskej oblasti Nahe a vyrobený Jakobom Schneiderom, je tento čisto odrodový Grauburgunder pravým gurmánskym vrcholom
balenie!
Viac informácií o Halbstück Grauburgunder trocken - Jakob Schneider
V sudoch dozrievajúce Rulandské šedé z vinohradníckej oblasti Nahe má v pohári jasnú medeno-zlatú farbu. Toto biele víno z Nemecka, naliate do pohára na biele víno, sa vyznačuje nádherne výraznou a komplexnou vôňou mučenky, broskyne, jazmínu a sušených marhúľ, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy spôsobené zrením v drevených sudoch.
Toto biele víno od Jakoba Schneidera je ideálne pre ľudí, ktorí majú radi suché víno. Polliter Rulandského šedého sa k tomu už veľmi približuje, keďže bol vylisovaný len s 1,7 gramu zvyškového cukru. V chuti je štruktúra tohto dobre vyváženého bieleho vína nádherne roztápavá a hustá. Vďaka prítomným ovocným kyselinkám je Halbstück Grauburgunder na jazyku fantasticky svieži a živý. Záver tohto mladého bieleho vína z vinohradníckej oblasti Nahe je podmanivý s dobrým dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou bridlice.
Vinifikácia vína Jakob Schneider Halbstück Pinot Gris
Dobre vyvážené víno Halbstück Grauburgunder z Nemecka je jednodruhové víno vyrobené z odrody Grauburgunder. V regióne Nahe rastie vinič, z ktorého sa získava hrozno pre toto víno, na pôde z bridlíc. Po zbere hrozna sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia elegantné pollitrové Rulandské šedé ešte niekoľko mesiacov zreje v dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Jakob Schneider Halbstück Grauburgunder
Toto biele víno z Nemecka by sa malo najlepšie vychutnávať dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k zemiakovej panvici s lososom, špagetám s kapari a paradajkovou omáčkou alebo kapustovým roládam.
- Več izdelkov iz Jakob Schneider