🍷 Campo ai Sassi Rosso di Montalcino ukazuje výnimočnú rovnováhu medzi ovocnou hustotou a elegantnou suchosťou
🍽️ Užívajte si tento zvodný červený vín ideálne k penne s rukolou alebo dusenému kurčaťu na červenom víne
🌍 Vyrobené v srdci Toskánska od Tenuta di CastelGiocondo z vybraných hrozien Sangiovese
balenie!
Viac informácií o Campo ai Sassi Rosso di Montalcino DOC - Tenuta di CastelGiocondo
V sude dozrievajúce Campo ai Sassi Rosso di Montalcino z vinárskej oblasti Toskánska má v pohári hustú rubínovočervenú farbu. Ak pohárom zatočíte, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými oknami na okraji pohára. V pohári toto červené víno z Tenuta di CastelGiocondo predstavuje vôňu černíc, čučoriedok, čerešní morello, sliviek a čiernych ríbezlí, ktorú dopĺňa borievka, garrigue a škorica. Tenuta di CastelGiocondo Campo ai Sassi Rosso di Montalcino zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo fľašované len s 1,8 gramami zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od prémiového a miestneho vína, toto talianske víno napriek svojej suchosti očarí jemnou vyváženosťou. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Vďaka vitálnej ovocnej kyseline je Campo ai Sassi Rosso di Montalcino fantasticky svieže a živé na jazyku. V závere toto červené víno z vinárskej oblasti Toskánska, ktoré sa dá dobre skladovať, poteší svojou značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny moruše a slivky. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy, v ktorej dominuje mramor a íl.
Vinifikácia Campo ai Sassi Rosso di Montalcino z Tenuta di CastelGiocondo
Základom mohutného vína Campo ai Sassi Rosso di Montalcino z Toskánska je hrozno odrody Sangiovese. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Toskánsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej, ílovitej a mramorovej pôdy. V čase optimálnej zrelosti sa hrozno pre Campo ai Sassi Rosso di Montalcino zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a menej selektívnych strojov. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Potom nasleduje fermentácia v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii Campo ai Sassi Rosso di Montalcino zreje 12 mesiacov v sudoch zo slavónskeho duba. Po zrení v sudoch nasleduje výrazné zrenie vo fľaši, ktoré robí toto červené víno ešte komplexnejším.
Odporúčanie na jedlo pre Tenuta di CastelGiocondo Campo ai Sassi Rosso di Montalcino
Vyskúšajte toto červené víno z Talianska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k rukolovým penne, pórovej polievke alebo dusenému kurčaťu na červenom víne.
- Več izdelkov iz Castelgiocondo - Frescobaldi