- Tento odroda bieleho vína vynikajúco dopĺňa jedlá ako vyprážaný pstruh s zázvorovou hruškou alebo špagety s jogurtovo-mätovým pestom
- Pre milovníka sa toto víno z Trentina-Alto Adige ukazuje ako príjemne vyvážené
- Vyvážené biele víno, dokonalé ako harmonické víno na balkón (terasa je tiež dobrá!)
balenie!
Viac informácií o Chardonnay Alto Adige DOC - Cantina Terlan
S vínom Cantina Terlan Chardonnay Alto Adige sa do pohára naleje prvotriedne biele víno. Má nádherne jasnú, zlatožltú farbu. Vo vôni tohto bieleho vína Cantina Terlan sa objavujú všetky druhy guajavy, hviezdičiek, papáje, physalis a ananásu. Akoby to už nebolo pôsobivé, proces zrenia v nerezovej oceli mu dodáva borievku, garrigue a zelenú papriku.
V chuti je Chardonnay Alto Adige z Cantina Terlan príjemne aromatické, ovocné a vyvážené. Niektoré vína sú označované ako suché, iné sú naozaj suché. Toto biele víno patrí k tým druhým, pretože bolo vinifikované len s 1,7 g zvyškového cukru. Toto svieže biele víno je na jazyku vyvážené a viacvrstvové. Vďaka miernej ovocnej kyslosti Chardonnay Alto Adige lichotí podnebí jemným pocitom bez toho, aby mu chýbala sviežosť. Záver tohto mladého vína z vinárskej oblasti Trentino-Alto Adige je pôsobivý svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny hviezdičiek a ananásu.
Vinifikácia Chardonnay Alto Adige z Cantina Terlan
Vyvážené Chardonnay Alto Adige z Talianska je jednodruhové víno vyrobené z odrody Chardonnay. Po zabezpečení dokonalej fyziologickej zrelosti sa hrozno pre Chardonnay Alto Adige zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a menej selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno rýchlo prepraví do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Kvasenie potom prebieha v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie môže Chardonnay Alto Adige ešte 7 mesiacov harmonizovať na jemných kvasničných usadeninách.
Odporúčania na konzumáciu Chardonnay Alto Adige z Cantina Terlan
Toto talianske biele víno si najlepšie vychutnáte mierne vychladené pri teplote 11 - 13 °C. Výborne sa hodí k zapekanému špenátu s mandľami, špagetám s jogurtom a mätovým pestom alebo ovocnému šalátu z endívie.