✨ Chardonnay Venezia Giulia IGT od Attems sa vyznačuje svojou elegantnou suchosťou a harmonickou rovnováhou ovocných aróm
🍽️ Užite si toto biele víno ideálne s kokosovo-limetkovým rybím kari alebo jemným treskovým mäsom so zeleninou so senom a uhorkou
🌿 Tento exkluzívny Chardonnay pochádza z malebných viníc Friuli-Venezia Giulia, kde hrozno rastie na minerálnych pôdach
balenie!
Viac informácií o Chardonnay Venezia Giulia IGT - Attems
Chardonnay Venezia Giulia z vinárskej oblasti Friuli-Venezia Giulia, ktoré dozrieva v sudoch, sa v pohári prezentuje jasnou zlatožltou farbou. Toto biele víno z Attems sa v pohári prezentuje vôňou manga, limetky, broskýň, marhúľ a pomarančových kvetov, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy. Attems Chardonnay Venezia Giulia zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína zo segmentu vysokokvalitných vín, toto talianske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. V závere toto mladé víno z vinárskej oblasti Friuli-Venezia Giulia poteší dobrou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny physalis a papáje. V dochuti sa pripájajú minerálne tóny pôdy s prevahou ílu a mramoru.
Vinifikácia Chardonnay Venezia Giulia od Attems
Vyvážené Chardonnay Venezia Giulia z regiónu Friuli-Venezia Giulia sa vyrába z hrozna odrody Chardonnay. Hrozno rastie v blízkosti rieky vo Friuli-Venezia Giulia. Tu vinič zapustil korene hlboko do pôdy z pieskovca, ílu a bahna. Vďaka vyrovnávajúcemu vplyvu blízkej rieky hrozno dozrieva pomalšie a rozvíja sa v ňom viac aromatických vlastností. Po zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie môže Chardonnay Venezia Giulia niekoľko mesiacov ďalej harmonizovať na jemných kvasničných usadeninách. Po zrení v dubových sudoch nasleduje výrazné dozrievanie vo fľaši, ktoré robí toto biele víno ešte komplexnejším.
Odporúčanie k jedlu pre Attems Chardonnay Venezia Giulia
Vyskúšajte toto biele víno z Talianska ideálne dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako prílohu ku kokosovo-limovému rybiemu kari, treske s uhorkovo-horkou zeleninou alebo k pórovej polievke.
- Več izdelkov iz Attems