- Tento červené víno z najlepších hrozna sa hodí k husacej prsnej mäsovej s ingverovo-červeným kapustou a majoránkou alebo teľacej sviečkovej s fazuľkami a paradajkami
- Vychutnávačovi sa toto víno zo Sicílie obzvlášť komplexne ukazuje
- Táto talianska červená víno je vynikajúce
Nero D'Avola Ruversa - Cantina Marilina
balenie!
Viac informácií o Nero D'Avola Ruversa - Cantina Marilina
S vínom Cantina Marilina Nero D'Avola Ruversa prichádza prvotriedne ekologické červené víno do pohára. V ňom sa prezentuje nádherne jasnou, karmínovou farbou. V nose tohto červeného vína Cantina Marilina sa objavujú všetky druhy ruží, sliviek, višní a fialiek. Akoby to nebolo dosť pôsobivé, proces zrenia na betóne mu dodáva bobule borievky.
Cantina Marilina Nero D'Avola Ruversa sa milovníkom vína prezentuje ako príjemne suché. Toto červené víno nikdy nepôsobí hrubozrnne alebo mdlo, ako by sa dalo od vína očakávať. Na podnebí je štruktúra tohto vyváženého červeného vína nádherne mäsitá a hustá. V závere toto červené víno z vinárskej oblasti Sicílie napokon poteší svojou krásnou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny ruží a sliviek. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou vápenca.
Vinifikácia vína Cantina Marilina Nero D'Avola Ruversa
Toto vyvážené červené víno z Talianska je ekologicky vinifikované z odrody hrozna Nero d'Avola. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach na Sicílii. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej pôdy. Po zbere sa hrozno okamžite odváža do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v nerezových a betónových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, až potom sa víno napokon sťahuje do fliaš.
Doporučenie pre Cantina Marilina Nero D'Avola Ruversa
Toto organické červené víno z Talianska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C s duseným kuracím mäsom na červenom víne, plnenými paprikami alebo kačacími prsiami s cukrovým hráškom.
- Več izdelkov iz Cantina Marilina