🍷 Tento silný Barolo Bussia sa predvádza s elegantnou a hodvábnou textúrou.
🍽️ Perfektné pri 15 až 18°C k vyprážanej teľacej pečeni alebo srdnatej Boeuf Bourguignon.
🌍 Z ušľachtilých hrozien Nebbiolo z renomovanej oblasti Piemont, skutočný pôžitok zo Starého sveta.
balenie!
Viac informácií o Barolo Bussia DOCG - Gian Piero Marrone
Silné Barolo Bussia z pera Gian Piero Marrone prichádza do pohára s hustou rubínovou červenou. Ak pohár podržíte pod uhlom, na okrajoch tohto sudového vína môžete vidieť prechod farby ku granátovo červenej. Ak ho trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorú možno vidieť v kostolných oknách na okraji pohára. Toto jednodruhové talianske víno vykazuje v pohári nádherne výrazné tóny čučoriedok, moruší, černíc a čiernych ríbezlí. Okrem toho sa v ňom objavujú tóny vanilky, palivového dreva a perníkového korenia.
Barolo Bussia od Gian Piero Marrone je ideálne pre všetkých milovníkov suchých vín. Nikdy však nie je riedke ani krehké, ale guľaté a hladké. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hodvábnou textúrou. Vďaka vitálnej ovocnej kyseline je Barolo Bussia na jazyku výnimočne svieže a živé. V závere toto zrelé červené víno z vinárskej oblasti Piemont poteší svojou mimoriadnou dĺžkou. Opäť sa prejavia tóny čiernych ríbezlí a moruše.
Vinifikácia Barolo Bussia podľa Gian Piero Marrone
Toto silné červené víno z Talianska sa vyrába vegánsky z odrody Nebbiolo. Barolo Bussia je skrz-naskrz starosvetským vínom, pretože z tohto talianskeho vína vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie v dubových sudoch. Po dokončení sa víno Barolo Bussia starostlivo harmonizuje.
Odporúčanie pre jedlo Barolo Bussia od Gian Piero Marrone
Vychutnajte si toto vegánske červené víno z Talianska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo k boeuf bourguignon.
Ocenenia pre Barolo Bussia od Gian Piero Marrone
Toto víno z Barolo DOCG nás nielen inšpiruje, nie, aj známi hodnotitelia vín ho už ocenili. Medzi hodnotenia ročníka 2015 patria
- JG 2015
- Več izdelkov iz Gian Piero Marrone