🍷 Barolo DOCG od Mauro Molinoa očaráva svojou elegantnou štylizáciou a aromatickou komplexnosťou, ktorá sa rozvíja počas 18 mesiacov v kvalitných barrique sudoch
🍽️ Perfektne si ho vychutnáte pri 15 - 18°C, tento skvostný červený vínny doplní delikátne tresku alebo jesenný tekvicový zapekanec
🇮🇹 Z renomovanej vinohradníckej oblasti Piemonte a vyrobený z noblesnej hrozna Nebbiolo, tento víno stelesňuje charakter Starej sveta
balenie!
Viac informácií o Barolo DOCG - Mauro Molino
Barolo z vinárskej oblasti Piemont, ktoré zreje v sudoch, sa v pohári prezentuje hustou rubínovočervenou farbou. Mierne sklonené víno má na okrajoch prechod do granátovo červenej farby. Po prvom stočení sa v tomto červenom víne prejaví vysoká viskozita, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. V nose tohto červeného vína Mauro Molino sa objavujú všetky druhy ľalií, čiernych čerešní, višní Morello, lila a levandule.
Barolo od Mauro Molino je ideálne pre všetkých znalcov vína, ktorí majú radi suché. Nikdy však nie je riedke ani krehké, ale guľaté a pružné. Toto krémové a husté červené víno je plné a mnohotvárne na podnebí. Vďaka vyváženej ovocnej kyslosti Barolo lichotí chuťovým pohárikom príjemným pocitom bez toho, aby mu chýbala sviežosť. V závere toto vyzreté červené víno z vinárskej oblasti Piemont napokon poteší výnimočnou dĺžkou. Opäť sa objavia tóny čerešní morello a čiernych višní. V dochuti sa pridávajú minerálne tóny vápencovej a ílovitej pôdy.
Vinifikácia Mauro Molino Barolo
Toto červené víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Nebbiolo. Na výrobu tohto nádherne silného odrodového vína od spoločnosti Mauro Molino bol použitý len ten najlepší hroznový materiál. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Piemonte. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitých a vápencových pôd. Barolo je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto talianske víno vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Bobule tohto červeného vína z Talianska sa zbierajú výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrvia. Potom nasleduje fermentácia v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii Barolo zreje 18 mesiacov v dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Mauro Molino Barolo
Vychutnajte si toto červené víno z Talianska najlepšie temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k treske s uhorkovo-horkou zeleninou, tekvicovým nákypom alebo tortille s pórom.
Ocenenia pre Barolo od Mauro Molino
Toto víno z Barolo DOCG presvedčilo nielen nás, ale aj renomovaných kritikov, ktorí mu udelili 90 a viac bodov. Medzi hodnotenia ročníka 2016 patria
- James Suckling - 92 bodov
- Jancis Robinson - 16 bodov
- Več izdelkov iz Mauro Molino