🍾 Bianco Frizzante - La Gioiosa sa vyniká svojou hladkou textúrou a živou perlou
🍽️ Toto čerstvé majstrovské dielo ideálne ladí s exotickými jedlami ako sú jamajské kuracie stehná a pečený pstruh
🌍 Z slnečného vinárskeho regiónu Venetia vás tento cuvée vezme na chuťovú cestu celým Talianskom
balenie!
Viac informácií o Bianco Frizzante - La Gioiosa
Bianco Frizzante z vinárskej oblasti Veneto má v pohári žiarivú, trblietavú zlatožltú farbu. Bublinky tohto šumivého vína sú v pohári iskrivé a živé. Toto talianske cuvée lichotí v pohári nádherne mladistvými tónmi zrelého jablka, fialiek a medového melónu. Nechýbajú ani tóny .
La Gioiosa Bianco Frizzante je príjemne suché pre milovníkov vína. Toto Secco nie je nikdy hrubé ani strohé, ale guľaté a hladké. Na podnebí je textúra tohto ľahkonohého Secca nádherne ľahká a svieža. Bianco Frizzante je na jazyku výnimočne svieže a živé vďaka výraznej ovocnej kyseline. V závere toto víno z vinárskej oblasti Veneto zaujme svojou pozoruhodnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny zrelých jabĺk a medového melónu. Po zabezpečení dokonalej fyziologickej zrelosti sa hrozno pre Bianco Frizzante zbiera mimoriadne rýchlo a v čo najchladnejšom dennom čase, aby sa zachovala jeho chuť. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a šetrne vylisuje. Základné vína sa potom fermentujú. Po zložení konečného vína Secco sa uskutoční ďalšie zrenie metódou Charmat. La Gioiosa Bianco Frizzante potom niekoľko mesiacov dozrieva vo fľaši, než sa vylúči.
Odporúčané párovanie pre Bianco Frizzante od La Gioiosa
Toto talianske víno si najlepšie vychutnáte vychladené pri teplote 5 - 7 °C. Je ideálne ako doplnok k jamajským kuracím stehienkam s ananásovým šalátom, jarným závitkom plneným mletým mäsom alebo vyprážanému pstruhovi so zázvorovou hruškou.