Viac informácií o Carrubo Primitivo di Manduria DOC - Tormaresca (Antinori)
V sude dozrievajúce Carrubo Primitivo di Manduria z vinárskej oblasti Apúlia má v pohári hustú rubínovo červenú farbu. Pri malom bočnom vystavení pohára na červené víno sa na okrajoch odhalí očarujúci granátovo-červený odtieň. Po prvom zakrútení toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými oknami na okraji pohára. V pohári toto červené víno z Tormaresca (Antinori) vykazuje vôňu višní a sliviek, ktorú dopĺňa tabak a horké mandle. Víno Tormaresca (Antinori) Carrubo Primitivo di Manduria sa znalcovi vína prezentuje nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Toto zamatové červené víno je plné a na podnebí viacvrstvové. V závere toto zrelé víno z vinárskej oblasti Apúlia poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny sliviek a višní.
Vinifikácia Tormaresca (Antinori) Carrubo Primitivo di Manduria
Silné talianske víno Carrubo Primitivo di Manduria je jednodruhové víno vyrobené z odrody Primitivo. Carrubo Primitivo di Manduria je skrz naskrz starosvetské víno, pretože toto talianske víno dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín starého sveta. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii sa silné Carrubo Primitivo di Manduria necháva zrieť 36 mesiacov v dubových sudoch. Po dozrievaní v drevených sudoch nasleduje dlhé zrenie vo fľaši, ktoré robí toto červené víno ešte komplexnejším.
Odporúčanie pre jedlo Carrubo Primitivo di Manduria z Tormaresca (Antinori)
Toto červené víno z Talianska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako doplnok k zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami, zapečeným balíčkom z ovčieho syra alebo plneným paprikám.
- Več izdelkov iz Tormaresca (Antinori)