balenie!
Viac informácií o Montepulciano Decimo Bio - Claudio Cipressi
V pohári ponúka ekologicky vyrobené Montepulciano Decimo Bio od Claudia Cipressiho hustú rubínovočervenú farbu. Buket tohto červeného vína z Molise poteší nuansami jahôd a malín. Práve ovocný charakter robí toto víno takým výnimočným.
V chuti sa Montepulciano Decimo Bio od Claudia Cipressiho otvára nádherne suché, chytľavé a aromatické. Toto hodvábne červené víno je plné a komplexné na podnebí. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Molise je podmanivý s pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia vína Claudio Cipressi Montepulciano Decimo Bio
Základom silného vína Montepulciano Decimo Bio z Talianska je hrozno odrody Montepulciano. Hrozno pre Montepulciano Decimo Bio sa zbiera výlučne ručne v optimálnom bode zrelosti, bez použitia hrubých a menej selektívnych zberačov. Po zbere sa hrozno dostáva do vinárstva čo najrýchlejšie. Tu sa triedi a starostlivo drví. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie môže Montepulciano Decimo Bio niekoľko mesiacov ďalej harmonizovať na jemných kvasničných kaloch.
Návody na podávanie vína Montepulciano Decimo Bio by Claudio Cipressi
Toto červené víno z Talianska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako doplnok k zelenine. Je ideálnym doplnkom k zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami, dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo k ossobuco.
- Več izdelkov iz Claudio Cipressi