🍷 Acinatico Valpolicella Classico Ripasso od Stefana Accordini nadchne milovníkov svojou hustou, rubínovou farbou a silným, harmonickým zrením v dubových sudoch
🍝 Užite si tento živý červené víno ideálne k lahodným cestovinám s klobáskovými knedľami alebo jemnému špenátovému gratinovanému s mandľami
🇮🇹 Ručne zbierané hrozno pochádza z renomovanej vinárskej oblasti Valpolicella a spája elegantné odrody hrozna Corvina, Corvinone, Molinara a Rondinella
balenie!
Viac informácií o Acinatico Valpolicella Classico Ripasso - Stefano Accordini
Acinatico Valpolicella Classico Ripasso od Stefana Accordiniho z Benátska má po rozkrojení v pohári hustú rubínovočervenú farbu. Prvý nos vína Acinatico Valpolicella Classico Ripasso predstavuje tóny sliviek, čučoriedok a džemov. K ovocným častiam buketu sa pridávajú tóny dozrievania v sudoch a ešte viac ovocných, balzamických nuáns.
Toto červené od Stefana Accordiniho je ideálne pre všetkých milovníkov suchých vín. Nikdy však nie je strohé ani krehké, ako by ste prirodzene očakávali od vína vo vysokej kvalitatívnej triede. V chuti sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hutnou štruktúrou. Acinatico Valpolicella Classico Ripasso je vďaka živým ovocným kyselinkám na jazyku nádherne svieže a živé. Záver tohto mladistvého červeného vína z vinárskej oblasti Veneto, presnejšie z oblasti Valpolicella Ripasso DOC, napokon zaujme pozoruhodným zakončením.
Vinifikácia Acinatico Valpolicella Classico Ripasso Stefano Accordini
Toto silné červené víno z Talianska sa vyrába z odrôd Corvina, Corvinone, Molinara a Rondinella. Hrozno pre toto červené víno z Talianska sa zbiera výlučne ručne po zabezpečení optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie prepraví do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Potom nasleduje kvasenie v malých drevených kadiach pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľkomesačné zrenie v dubových sudoch.
Porúčky na stolovanie pre Acinatico Valpolicella Classico Ripasso Stefano Accordini
Toto červené víno z Talianska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k cestovinám s klobásovými knedlíkmi, treske s uhorkami a horčicovou zeleninou alebo špenátovému gratinovanému mäsu s mandľami.
- Več izdelkov iz Stefano Accordini