- Tento dezertný víno z hrozna Inzolia, Malvasia Bianca a Trebbiano výborne dopĺňa jedlá ako mandľové mlieko s želé z liči alebo dezert z broskýň a marakuje
- Zrenie v nerezovom tanku a veľkých drevených sudoch robí toto talianske dezertné víno obzvlášť typické pre odrody hrozna a ovocné
- Silné dezertné víno, ideálne na Vianoce
Appassitoditufo 0,5 l - Provveditore Bargagli
balenie!
Viac informácií o Appassitoditufo 0,5 l - Provveditore Bargagli
Apassitoditufo z vinárskej oblasti Toskánska, ktoré dozrieva v sudoch, sa v pohári prezentuje hustou zlatožltou farbou. V pohári toto dezertné víno od Provveditore Bargagli odhaľuje vôňu sliviek, agátu, sušených marhúľ a sultánok, ktorú dopĺňa med a mandle. Appassitoditufo možno oprávnene označiť za mimoriadne ovocné a zamatové, pretože bolo vinifikované s nádherne sladkým chuťovým profilom. Toto husté, hodvábne, krémové a zamatové dezertné víno sa na jazyku prezentuje plným telom a mnohotvárnosťou. Záver tohto dezertného vína z vinárskej oblasti Toskánsko je presvedčivý s krásnou dochuťou. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou piesku.
Vinifikácia vína Appassitoditufo od Provveditore Bargagli
Základom silného talianskeho vína Appassitoditufo je hrozno odrôd Inzolia, Malvasia Bianca a Trebbiano. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Toskánsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do pôdy tvorenej pieskom. Po zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozbíja. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľkomesačné zrenie v dubových sudoch.
Doporučenie pre Appassitoditufo od Provveditore Bargagli
Toto talianske víno si najlepšie vychutnáte mierne vychladené pri teplote 11 - 13 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k broskyňovo-passiovému dezertu, kokosovo-kefírovému krému alebo želé z mandľového mlieka s liči.
- Več izdelkov iz Provveditore Bargagli