- Tento dezertný víno z najlepších hrozna dokonale dopĺňa jedlá ako joghurtový sorbet z hrabového kvetu s citrónovou melisou alebo kokosovo-kefírový krém
- Gurmánom sa tento víno z Kampánie ukazuje živý a ovocný
- Silné dezertné víno, prvotriedne na rodinnej oslave
Passio Falanghina 0,5 l - La Sibilla
balenie!
Viac informácií o Passio Falanghina 0,5 l - La Sibilla
V prípade La Sibilla Passio Falanghina sa do krištáľovo čistého pohára dostane prvotriedne dezertné víno. V ňom sa prezentuje nádherne hustou, zlatožltou farbou. V nose tohto dezertného vína La Sibilla sa objavujú všetky druhy agátu, sliviek, sušených marhúľ a sultánok. Akoby to už nebolo pôsobivé, dozrievanie v nerezovej oceli dodáva ďalšie arómy, ako sú mandle a med.
Mocná La Sibilla Passio Falanghina nám na jazyku ukazuje neuveriteľne ovocnú chuť, ktorá nie je bezdôvodná vzhľadom na jej chuťový profil zvyškovej sladkosti. Na jazyku sa toto punčové dezertné víno vyznačuje neuveriteľne hodvábnou, zamatovou, hustou a krémovou textúrou. Záver tohto dezertného vína z vinárskej oblasti Kampánia napokon poteší krásnym dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje piesok a vulkanická hornina.
Vinifikácia Passio Falanghina z La Sibilla
Základom mohutného vína Passio Falanghina z Kampánie je hrozno odrody Falanghina. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Kampánii. Vinič tu zapustil korene hlboko do pôdy z piesku a sopečných hornín. Po zbere hrozna sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie môže Passio Falanghina niekoľko mesiacov ďalej harmonizovať na jemných kvasničných usadeninách.
Návody na servírovanie La Sibilla Passio Falanghina
Túto talianku si najlepšie vychutnáte mierne vychladenú pri teplote 11 - 13 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k jogurtovej pene s makom, kokosovo-kefírovému krému alebo pečeným jablkám s jogurtovou omáčkou
.- Več izdelkov iz La Sibilla