- Tento dezertný vín z najlepších hrozna výborne dopĺňa jedlá ako malinovo-smotanový dezert alebo broskyňovo-maracuja dezert
- Spracovanie v nerezovej nádobe robí tento dezertný vín zvlášť voňavým a komplexným
- Táto talianska dezertná vína sa výborne hodí na Vianoce
balenie!
Viac informácií o Castel Beseno Superiore 0,5 l - Salizzoni
Castel Beseno Superiore zo Salizzoni v Trentino-Alto Adige má vo vírivom skle žiarivú zlatožltú farbu. V pohári sa toto dezertné víno zo Salizzoni prezentuje vôňou sušených marhúľ, agátu, sultánok a sliviek, ktorú dopĺňajú mandle a med. Castel Beseno Superiore možno oprávnene označiť za výnimočne ovocné a zamatové víno, ktoré bolo vinifikované s nádherne sladkým chuťovým profilom. V chuti je štruktúra tohto ľahkého dezertného vína nádherne hodvábna, zamatová, krémová a hustá. V závere toto dezertné víno z vinárskej oblasti Trentino-Alto Adige poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny agátu a sultánok. V závere sa pripájajú minerálne tóny pôdy s prevahou štrku a vápenca.
Vinifikácia Castel Beseno Superiore od Salizzoni
Toto elegantné dezertné víno z Talianska sa vyrába z odrody hrozna Goldmuskateller. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v regióne Trentino-Alto Adige. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej a štrkovej pôdy. Po zbere hrozna sa hrozno rýchlo dostane do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách a víno sa napokon plní do fliaš.
Návody na podávanie vína Castel Beseno Superiore by Salizzoni
Toto talianske dezertné víno si najlepšie vychutnáte mierne vychladené pri teplote 11 - 13 °C. Výborne sa hodí ako sprievodné víno k broskyňovo-mučenkovému dezertu, kokosovo-kefírovému krému alebo želé z mandľového mlieka s liči.
>- Več izdelkov iz Azienda Agricola Salizzoni