🍷 Buio Langhe DOC od Enza Boglietti sa predstavuje silným telom s impozantnou viskozitou a arómami levandule a čiernych ríbezlí
🥩 Užívajte si toto červené víno perfektne temperované k delikátnemu jahňaciemu ragú alebo dusenému kurčaťu na červenom víne
🍇 Kúvé z hrozna Barbera a Nebbiolo rastie na ílovitých pôdach malebného Piemontu, kde je zaručená najvyššia kvalita
balenie!
Viac informácií o Buio Langhe DOC - Enzo Boglietti
Silné Buio Langhe Enzo Boglietti tečie do pohára s hustou rubínovou červenou. Ak pohár trochu nakloníte, na okrajoch tohto sudového vína je viditeľný prechod farby ku granátovo červenej. Ak pohárom zatočíte, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá je viditeľná v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. V pohári toto červené víno od Enzo Boglietti vykazuje vôňu levandule, čiernych ríbezlí, ľalií, sliviek a fialiek, ktorú dopĺňajú kakaové bôby, škorica a čierny čaj. V chuti začína Buio Langhe od Enzo Boglietti nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Textúra tohto mohutného červeného vína je na podnebí nádherne hustá. V závere toto červené víno z vinárskej oblasti Piemont poteší svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny čerešní Morello a šeříku. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou ílu.
Vinifikácia Buio Langhe podľa Enza Bogliettiho
Hrozno Barbera a Nebbiolo tvorí základ prvotriedneho a nádherne silného cuvée Buio Langhe od Enza Bogliettiho. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Piemonte. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitých pôd. Samozrejme, že Buio Langhe je tiež determinované klimatickými a štylistickými faktormi Langhe DOC. Toto talianske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova a je mimoriadne pôsobivé. Hrozno pre Buio Langhe sa v čase dokonalej zrelosti zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a menej selektívnych zberačov. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrobí. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, po ktorom sa víno napokon plní do fliaš.
Odporúčanie pre jedlo Enzo Boglietti Buio Langhe
Toto červené víno z Talianska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami, kačacím prsiam s cukrovým hráškom alebo dusenému kurčaťu na červenom víne.
- Več izdelkov iz Enzo Boglietti