- Tento červené víno z najlepších hrozna sa výborne hodí k zeleninovému kuskusu s hovädzími fašírkami alebo kačacou prsičkou so sladkým hrachom
- Pre milovníka sa toto víno z Piemontu ukazuje ako mimoriadne komplexné
- Táto talianska červené víno je perfektné
Barbera D’Alba Giaconi - Fabrizio Pinsoglio
balenie!
Viac informácií o Barbera D’Alba Giaconi - Fabrizio Pinsoglio
Barbera D'Alba Giaconi z vinárskej oblasti Piemont má v pohári hustú rubínovočervenú farbu. Prvá vôňa vína Barbera D'Alba Giaconi lichotí nuansami malín. K ovocným zložkám buketu sa pridávajú ďalšie ovocno-balzamické nuansy.
Barbera D'Alba Giaconi od spoločnosti Fabrizio Pinsoglio chutí príjemne sucho. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočne kvalitné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími kvalitami, a tak toto talianske prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Na podnebí je štruktúra tohto mohutného červeného vína nádherne zamatová a mäsitá. V závere toto víno z vinárskej oblasti Piemont poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny malín. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou piesku.
Vinifikácia vína Barbera D'Alba Giaconi od Fabrizia Pinsoglia
Základom mohutného vína Barbera D'Alba Giaconi z Piemontu je hrozno odrody Barbera. Hrozno rastie v Piemonte v optimálnych podmienkach. Vinič zapustí korene hlboko do piesočnatej pôdy. Po ručnom zbere sa hrozno dostáva do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha v betóne pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, kým sa víno napokon naplní do fliaš.
Návody na podávanie vína Fabrizio Pinsoglio Barbera D'Alba Giaconi
Toto červené víno z Talianska sa najlepšie podáva pri teplote 15 - 18 °C ako príloha k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, plneným paprikám alebo zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami.
- Več izdelkov iz Fabrizio Pinsoglio