- Tento červené víno z najlepších hrozien sa výborne hodí k vyprážanej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a balsamico omáčkou alebo k kačacej prsnej mäsu s hráškom
- Zrenie v nerezovom tanku robí toto talianske červené víno obzvlášť živé a ovocné
- Toto talianske červené víno je výborné
Grignolino D'Asti Montalto - Gatto Pierfrancesco
balenie!
Viac informácií o Grignolino D'Asti Montalto - Gatto Pierfrancesco
Grignolino D'Asti Montalto z Gatto Pierfrancesco v Piemonte má v pohári hustú rubínovočervenú farbu. Prvý nos vína Grignolino D'Asti Montalto odhaľuje tóny malín a ruží. K ovocným aspektom buketu sa pridávajú ešte ovocno-balzamové nuansy.
Toto talianske víno presvedčí svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa od vína očakáva, toto talianske víno prirodzene očarí tou najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Chuť si nevyhnutne nevyžaduje veľa zvyškového cukru. Toto husté, mäsité a zamatové červené víno je na jazyku plné a mnohotvárne. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Piemont napokon poteší krásnym dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou piesku.
Vinifikácia Grignolino D'Asti Montalto by Gatto Pierfrancesco
Toto červené víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Grignolino. Na výrobu tohto úžasne silného jednodruhového vína od spoločnosti Gatto Pierfrancesco bolo použité len prvotriedne hrozno. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Piemonte. Vinič tu zapustil korene hlboko do piesočnatej pôdy. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrobí. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie môže Grignolino D'Asti Montalto ešte 6 mesiacov harmonizovať na jemných kvasničných kaloch.
Návody na podávanie vína Grignolino D'Asti Montalto by Gatto Pierfrancesco
Toto červené víno z Talianska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno. Výborne sa hodí ako sprievodné víno ku kačacím prsiam s cukrovým hráškom, pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu alebo k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami.
- Več izdelkov iz Gatto Pierfrancesco