🍷 Buongiorno Rosso Piemonte DOC od Tacchino nadchýna elegantným, suchým chuťovým profilom a harmonickou rovnováhou aróm
🍽️ Vychutnajte si tento exotický červené víno k penne s rukolou alebo k husacím prsiam s zázvorovou červenou kapustou pre nezabudnuteľný chuťový zážitok
🍇 Vyrobené z ručne zbieraných hrozna Barbera, Cabernet Sauvignon a Dolcetto, tento taliansky nápoj stelesňuje tradíciu Piemontu
balenie!
Viac informácií o Buongiorno Rosso Piemonte DOC - Tacchino
Elegantné Buongiorno Rosso Piemonte z Tacchina sa v pohári leskne jasne fialovou červenou farbou. Toto talianske cuvée predstavuje v pohári nádherne výrazné tóny fialiek, jazmínu, parfumovanej ruže a čiernych ríbezlí. K nim sa pridávajú tóny ďalšieho ovocia.
Tacchino Buongiorno Rosso Piemonte zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš len s 0,9 gramami zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína vo vyššej cenovej kategórii, toto talianske víno napriek svojej suchosti očarí jemnou vyváženosťou. Vynikajúca chuť nepotrebuje nevyhnutne cukor. Toto husté červené víno sa na jazyku prezentuje vyváženým a mnohotvárnym prejavom. Vďaka miernej ovocnej kyslosti pohladí Buongiorno Rosso Piemonte chuťové bunky jemným pocitom bez toho, aby mu chýbala šťavnatá živosť. V závere toto skladovateľné červené víno z vinárskej oblasti Piemont napokon poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny moruše a čučoriedok.
Vinifikácia vína Buongiorno Rosso Piemonte z Tacchina
Základom prvotriedneho a úžasne vyváženého cuvée Buongiorno Rosso Piemonte od spoločnosti Tacchino je hrozno Barbera, Cabernet Sauvignon a Dolcetto. Hrozno pre toto červené víno z Talianska sa zbiera výlučne ručne po zabezpečení optimálnej zrelosti. Po ručnom zbere sa hrozno dostane do vinárstva čo najrýchlejšie. Tu sa triedi a starostlivo melie. Kvasenie potom prebieha v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie môže Buongiorno Rosso Piemonte ešte niekoľko mesiacov harmonizovať na jemných kvasničných kaloch.
Odporúčanie pre Buongiorno Rosso Piemonte z Tacchina
Toto červené víno z Talianska je najlepšie temperovať pri teplote 15 - 18 °C ako spoločníka k rukolovým penne, husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránom alebo plneným paprikám.
- Več izdelkov iz Tacchino