🍷 Bussia Barolo DOCG od Prunotto očarúva svojou komplexnou štruktúrou a elegantným zrením vo veľkých drevených sudoch
🌶️ Tento červené víno výborne ladí s pikantným kari, jahňacím ragú alebo plnenými červenými cibuľami
🇮🇹 Vyrobené z ušľachtilej odrody hrozna Nebbiolo, toto mimoriadne víno pochádza z renomovanej oblasti Piemont
Diese Aktion läuft bis zum 02.06.2030 14:09.
Pripravené na odoslanie dnes, Dodacia lehota ca. 2-4 pracovné dni
balenie!
Viac informácií o Bussia Barolo DOCG - Prunotto
S Prunotto Bussia Barolo sa do víriaceho pohára dostáva prvotriedne červené víno. V tomto pohári vykazuje nádherne jasnú rubínovo červenú farbu. Pri vírení pohára je možné vnímať dokonalú vyváženosť tohto červeného vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Buket tohto červeného vína z Piemontu presvedčí tónmi šeříku, čerešne Morello, slivky a ruže. Ak sledujeme aromatiku ďalej, pridáva sa orientálne korenie, vanilka a perníkové korenie.
V chuti sa Bussia Barolo Prunotto otvára nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Sú tu suché a naozaj suché. Toto červené víno patrí do druhej skupiny, pretože bolo fľašované len s 1,2 g zvyškového cukru. Vyvážené a mnohotvárne, toto hodvábne, rozplývajúce sa, zamatové a hutné červené víno sa prezentuje na podnebí. Vďaka živým ovocným kyselinám sa Bussia Barolo na podnebí prejavuje ako výnimočne svieže a živé. Záver tohto mladého červeného vína z vinárskej oblasti Piemont, presnejšie z Barolo DOCG, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej prevláda íl a piesok.
Vinifikácia Prunotto Bussia Barolo
Vyvážené víno Bussia Barolo z Talianska je jednodruhové víno, vinifikované z odrody Nebbiolo. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Piemonte. Tu vinič zapustil korene hlboko do pôdy s obsahom hliny, piesku a ílu. Je zrejmé, že Bussia Barolo je tiež podmienená podnebím a štýlom pestovania vína Barolo DOCG. Toto talianske víno možno doslova označiť za víno starého sveta, ktoré sa prezentuje ako mimoriadne distingvované a komplexné. Vplyv na dozrievanie hrozna má aj skutočnosť, že hroznu Nebbiolo sa darí pod vplyvom pomerne chladného podnebia, čo nemožno poprieť. To má okrem iného za následok mimoriadne dlhé a rovnomerné hrozno a pomerne mierny obsah alkoholu vo víne. Hrozno na výrobu vína Bussia Barolo sa po dokonalej zrelosti zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a menej selektívnych zberačov. Po ručnom zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách pred konečným sťahovaním vína. Po zrení v drevených sudoch nasleduje rozsiahle dozrievanie vo fľašiach, ktoré robí toto červené víno ešte komplexnejším.
Odporúčanie pre jedlo Prunotto Bussia Barolo
Toto talianske víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k pikantnému karí s jahňacím mäsom, červenej cibuli plnenej kuskusom a marhuľami alebo dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami.
- Več izdelkov iz Prunotto