🍷 Cantodoro Riserva presvedčí svojou elegantnou zrelosťou vo francúzskych barikoch a pri tom rozvíja impozantnú komplexnosť
🍽️ Vychutnajte si toto červené víno k chutným cestovinám, grilovanému mäsu a zrejúcemu syru pre nezabudnuteľný chuťový zážitok
🌍 Toto vynikajúce víno z renomovaného vinárstva Feudo Arancio spája najlepšie hrozno od odrôd Nero d'Avola a Cabernet Sauvignon z slnečného regiónu Sicílie
Diese Aktion läuft bis zum 02.06.2030 14:09.
balenie!
Viac informácií o Cantodoro Riserva Sicilia DOC - Feudo Arancio
Cantodoro Riserva od Feudo Arancio z talianskej vinárskej oblasti DOC Sicilia je nádherné, komplexné a rafinované cuvée červeného vína z odrôd Nero d'Avola a Cabernet Sauvignon.
Toto víno má sýtočervenú farbu s fialovými odleskami. Expresívny buket vyžaruje intenzívnu vôňu černíc, malín, lesných jahôd a brusníc s tónmi sladkého drievka, slivky, vanilky a tabaku. V chuti toto talianske červené víno odhaľuje svoju rafinovanosť, krásne telo, veľkú hĺbku a veľmi dobrú štruktúru. Zrenie v dubovom dreve dodáva tomuto vínu komplexnosť. Záver má krásnu, príjemnú dĺžku.
Vinifikácia vína Feudo Arancio Riserva Cantodoro
Nero d'Avola: Zber hrozna sa začína v druhom septembrovom týždni. Po príchode hrozna do vínnej pivnice Feudo Arancio prebieha alkoholové kvasenie v nerezových tankoch, po ktorom nasleduje jablčno-mliečna fermentácia s vybranými baktériami. Nakoniec toto Nero d'Avola zreje 8 mesiacov v barikových sudoch z francúzskeho duba.
Cabernet Sauvignon: Hrozno sa zbiera začiatkom októbra a podobne ako Nero d'Avola kvasí v nerezových tankoch, po ktorých nasleduje jablčno-mliečna fermentácia. Toto víno zreje 12 mesiacov vo francúzskych barikových sudoch.
Po ukončení zrenia oboch odrôd hrozna na dreve sa tieto odrody spoja a spoločne sa rafinujú v barikových sudoch počas 4 mesiacov. Nakoniec toto červené víno harmonicky dozrieva ďalších 8 mesiacov vo fľaši.
Odporúčania na stolovanie pre Cantodoro Riserva z Feudo Arancio Sicily
Toto suché červené víno z Talianska odporúčame k cestovinám s mäsovými omáčkami, grilovanému mäsu, divine a vyzretým syrom, ako aj ku grilovaným rybám (steak z tuniaka alebo mečiara).