🍷 Dagromis di Gaja Barolo 5,0 l Jeroboam očaruje svojím silným spracovaním v tradičnom štýle
🍽️ Tento elegantný červené víno dokonale ladí s jahňacím ragú alebo Boeuf Bourguignon
🌍 Z renomovanej oblasti Piemont a vyrobené spoločnosťou Gaja, toto Nebbiolo presviedča svojím nezameniteľným charakterom
balenie!
Viac informácií o Dagromis di Gaja Barolo DOCG 5,0 l Jeroboam - Gaja
Dagromis di Gaja Barolo 5,0 l Jeroboam z vinárskej oblasti Piemont sa v pohári prezentuje hustou rubínovou červenou farbou. toto talianske červené víno vykazuje aj prechod do granátovo červenej. V pohári sa toto červené víno od Gaja prezentuje vôňou čučoriedok, černíc, čiernych ríbezlí a moruší, ktorú dopĺňajú garrigue, stredomorské bylinky a kakaové bôby. Toto suché červené víno od spoločnosti Gaja je ideálne pre ľudí, ktorí majú radi absolútne suché víno. Plné a komplexné, toto zamatové červené víno sa prezentuje na jazyku. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Piemont, presnejšie z Barolo DOCG, nakoniec zaujme výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje íl a vápenec.
Vinifikácia Gaja Dagromis di Gaja Barolo 5,0 l Jeroboam
Toto víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Nebbiolo. Na výrobu tohto výnimočne silného jednodruhového vína od spoločnosti Gaja bolo použité len to najlepšie hrozno. V Piemonte rastie vinič, z ktorého pochádza hrozno pre toto víno, na ílovitých a vápencových pôdach. Po zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia .
Odporúčanie pre jedlo Gaja Dagromis di Gaja Barolo 5,0 l Jeroboam
Vychutnajte si toto červené víno z Talianska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako doplnok k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami, pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu alebo k Boeuf Bourguignon.
- Več izdelkov iz Angelo Gaja