🍷 Dagromis di Gaja Barolo DOCG 1,5 l Magnum nadchne svojou exkluzívnou, hodvábnou textúrou a elegantnou úpravou, ktorá dokonale vystihuje charakter Nebbiola
🍽️ Užívajte si toto červené víno ideálne k cícerovému karí, pikantným jarným rolkám alebo chutnému tekvicovému zapekanému jedlu pre nezabudnuteľný chuťový zážitok
🇮🇹 Vyrobené renomovaným vinárstvom Gaja, toto Barolo odráža jedinečný pôvod Piemontu so svojimi charakteristickými ílovitými pôdami
balenie!
Viac informácií o Dagromis di Gaja Barolo DOCG 1,5 l Magnum - Gaja
Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum z vinárskej oblasti Piemont odhaľuje v pohári hustú rubínovú červenú farbu. Toto talianske červené víno vykazuje aj prechod do granátovo červenej. Ak pohár s vínom roztočíte, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorú možno vidieť v kostolných oknách na okraji pohára. Buket tohto červeného vína z Piemontu presvedčí vôňou čiernych ríbezlí, čučoriedok, višní Morello a černíc. Ak sledujeme vône ďalej, pridáva sa k nim borievka, zelené korenie a stredomorské bylinky.
V chuti sa Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum by Gaja otvára nádherne suché, chytľavé a aromatické. Textúra tohto mohutného červeného vína je na podnebí nádherne zamatová. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Piemont, presnejšie z Barolo DOCG, napokon poteší mimoriadnym dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje íl a vápenec.
Vinifikácia Gaja Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum
Základom mohutného vína Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum z Piemontu je hrozno odrody Nebbiolo. V Piemonte rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na ílovitých a vápencových pôdach. Samozrejme, Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum je tiež determinovaný podnebím a vinohradníckym štýlom Barolo DOCG. Toto talianske víno možno doslova označiť za víno starého sveta, ktoré sa prezentuje mimoriadne pôsobivým spôsobom. Po zbere hrozna sa hrozno dostáva do vinárstva čo najrýchlejšie. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje zrenie.
Odporúčanie pre jedlo Dagromis di Gaja Barolo 1,5 l Magnum od Gaja
Toto talianske červené víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno. Je ideálne ako sprievodné víno k cícerovému kari, jarným závitkom s náplňou z mletého mäsa alebo tekvicovému nákypu.
- Več izdelkov iz Angelo Gaja