- Tento prvotriedny červené víno sa perfektne hodí k kačacej prsnej s hráškom alebo Boeuf Bourguignon
- Ošetrenie v nerezovej nádrži robí toto talianske červené víno obzvlášť sviežim
- Ideálne červené víno, perfektne okrem iného na romantickú večeru
Lagrein - Simoncelli
balenie!
Viac informácií o Lagrein - Simoncelli
Lagrein z vinárskej oblasti Trentino-Alto Adige sa v pohári ukazuje v jasne fialovej farbe. Prvý nos Lagreinu odhaľuje tóny jahôd, černíc a malín. K ovocným tónom buketu sa pridávajú ešte ovocno-balzamové nuansy.
Simoncelli Lagrein sa milovníkom vína predstavuje ako nádherne suchý. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Vyvážené a mnohotvárne, toto zamatové, mäsité a svieže červené víno sa prezentuje na podnebí. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Trentino-Alto Adige, presnejšie z Trentina DOC, napokon zapôsobí krásnym dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou piesku.
Vinifikácia Simoncelli Lagrein
Toto víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Lagrein. Na výrobu tohto výnimočne vyváženého odrodového vína od spoločnosti Simoncelli bolo použité len bezchybné hrozno. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v oblasti Trentino-Alto Adige. Tu vinič zapustil korene hlboko do piesočnatej pôdy. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo dopraví do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje fermentácia v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie môže Lagrein niekoľko mesiacov ďalej harmonizovať na jemných kvasničných usadeninách.
Návody na podávanie Lagreinu od Simoncelli
Toto červené víno z Talianska sa najlepšie pije pri miernej teplote 15 - 18 °C ako príloha k plneným paprikám, osso buco alebo dusenému kuraťu na červenom víne.
- Več izdelkov iz Simoncelli