🍷 Montiano Rosso Lazio IGP od Tenuta Montiano rozvinie svoje arómy po 12 mesiacoch v francúzskych barikových sudoch a očarí svojou hodvábnou textúrou
🥘 Ideálne ho vychutnajte s delikátnou kačacou prsťou alebo sopečenou teľacou pečeňou pre harmonický chuťový zážitok
🌍 Tento sortovo čistý Merlot z Lázia spája taliansku eleganciu so zvláštnym šarmom Starej Európy
Montiano Rosso Lazio IGP - Tenuta Montiano
balenie!
Viac informácií o Montiano Rosso Lazio IGP - Tenuta Montiano
Montiano Rosso Lazio z vinárskej oblasti Latium, ktoré dozrieva v sudoch, sa prezentuje v hustom fialovočervenom pohári. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa odráža v silných kostolných oknách na okraji pohára. Toto jednodruhové talianske víno odhaľuje v pohári nádherne výrazné tóny višní, červených ríbezlí a sliviek. Prítomné sú aj náznaky klinčekov.
Tenuta Montiano Montiano Rosso Lazio je nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ako by sa dalo očakávať od ikony vína. Toto hodvábne červené víno je plné a na podnebí viacvrstvové. Vďaka prítomným ovocným kyselinám sa Montiano Rosso Lazio na jazyku prejavuje ako fantasticky svieže a živé. Záver tohto mladého červeného vína z vinárskej oblasti Lazio je podmanivý s pozoruhodným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia vína Montiano Rosso Lazio z Tenuta Montiano
Základom mohutného vína Montiano Rosso Lazio z Lazia je hrozno odrody Merlot. V Laziu rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na štrkových pôdach. Montiano Rosso Lazio je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto talianske víno dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii sa silné Montiano Rosso Lazio necháva 12 mesiacov vyzrievať vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Montiano Rosso Lazio z Tenuta Montiano
Toto červené víno z Talianska je najlepšie temperovať pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránkou, zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami alebo pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu.
- Več izdelkov iz Famiglia Cotarella