Trentanni Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Viac informácií o Trentanni Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
V sudoch dozrievané víno Trentanni Rosso Umbria z vinárskej oblasti Umbria má v pohári hustú fialovú farbu. Po prvom zakrútení toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými oknami na okraji pohára. Toto talianske cuvée lichotí poháru nádherne výraznými tónmi višní. K nim sa pridávajú tóny lesnej pôdy, slivky a čokolády.
Na podnebí sa Trentanni Rosso Umbria z Tenuta Marciliano otvára príjemne aromatické, ovocné a vyvážené. Na jazyku sa toto výrazné červené víno vyznačuje nesmierne zamatovou textúrou. Vďaka stručnej ovocnej kyseline je Trentanni Rosso Umbria na jazyku nádherne svieže a živé. Záver tohto mladého červeného vína z vinárskej oblasti Umbria, presnejšie z Umbrie IGT, nakoniec poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou ílu.
Vinifikácia vína Trentanni Rosso Umbria z Tenuta Marciliano
Toto silné červené víno z Talianska sa vyrába z odrôd hrozna Sangiovese a Merlot. Hrozno rastie v Umbrii v optimálnych podmienkach. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitej pôdy. Je zrejmé, že Trentanni Rosso Umbria je určené aj podnebím a vinohradníckym štýlom Umbria IGT. Toto talianske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova, s mimoriadne pôsobivou prezentáciou. Po zbere hrozna sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 12 mesiacov zrenia v dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Tenuta Marciliano Trentanni Rosso Umbria
Toto červené víno z Talianska pite pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k treske s uhorkovo-horkou zeleninou, husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránom alebo k dusenému kurčaťu na červenom víne.
- Več izdelkov iz Tenuta Marciliano