- Táto červené víno z hrozna Sangiovese, Barbera, Marzemino a Vernatsch sa výborne hodí k jedlám ako jahňacie ragú s cícerom a sušenými figami alebo teľacie plátky s fazuľami a paradajkami
- Zrenie v veľkom dreve robí toto talianske červené víno obzvlášť hodvábnym
- Silné červené víno, vynikajúce tiež na varenie s priateľmi
Gobbio Botticino DOC - Noventa
balenie!
Viac informácií o Gobbio Botticino DOC - Noventa
Barikové víno Gobbio Botticino z vinárskej oblasti Lombardia má v pohári hustú rubínovo červenú farbu. Toto červené víno z Talianska, naliate do pohára na červené víno, vykazuje nádherne výraznú vôňu malín a jahôd, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy, ku ktorým prispelo zrenie v sudoch.
V chuti začína Gobbio Botticino z Noventy príjemne aromatické, ovocné a vyvážené. Na podnebí je textúra tohto mohutného červeného vína nádherne hodvábna. V závere toto víno z vinárskej oblasti Lombardia poteší svojou značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny malín a jahôd. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou vápenca.
Vinifikácia Gobbio Botticino od spoločnosti Noventa
Toto silné červené víno z Talianska je ekologicky vinifikované z odrôd hrozna Sangiovese, Barbera, Marzemino a Vernatsch. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Lombardii. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej pôdy. V čase optimálnej zrelosti sa hrozno pre Gobbio Botticino zbiera výlučne ručne, bez pomoci trestajúcich a menej selektívnych zberačov. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia zreje silné víno Gobbio Botticino ďalších 24 mesiacov v dubových sudoch.
Návody na podávanie vína Noventa Gobbio Botticino
Toto červené víno z Talianska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok ku kačacím prsiam s cukrovým hráškom, osso buco alebo k teľacím špičkám s fazuľou a paradajkami
.- Več izdelkov iz Noventa