- Toto biele víno vyrobené z hrozna Chardonnay je ideálne k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo k omelete s lososom a feniklom
- Toto víno z regiónu Friuli-Venezia Giulia je príjemne vyvážené
- Toto talianske biele víno je výborným spoločníkom na grilovanie
balenie!
Viac informácií o Jurosa Isonzo DOC - Lis Neris
Lis Neris Jurosa Isonzo je prvotriedne biele víno. Má nádherne jasnú, zlatožltú farbu. Pri vírení pohára je možné vnímať dokonalú rovnováhu tohto bieleho vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Vôňa tohto bieleho vína z regiónu Friuli-Venezia Giulia očarí tónmi egreša a bielych ríbezlí. Ak sledujeme vône ďalej, do hry vstupuje vanilka, horká čokoláda a čierny čaj.
Toto biele víno z Lis Neris je ideálne pre všetkých znalcov vína, ktorí majú radi čo najmenej sladkosti vo víne. Nikdy však nie je riedke ani krehké, ale guľaté a hladké. Vyvážené a mnohotvárne, toto svieže a zamatové biele víno sa prezentuje na jazyku. V závere toto biele víno z vinárskej oblasti Friuli-Venezia Giulia poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny bielych ríbezlí a egreša. V dochuti sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou vápenca.
Vinifikácia Lis Neris Jurosa Isonzo
Toto biele víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Chardonnay. Pre toto nádherne vyvážené jednodruhové víno z Lis Neris sa zbieralo len bezchybné hrozno. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v regióne Friuli-Venezia Giulia. Tu vinič zapustil korene hlboko do vápencovej pôdy. Po zbere hrozna sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrobí. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje 11-mesačné zrenie v dubových barikoch.
Odporúčanie pre jedlo Jurosa Isonzo od Lis Neris
Toto biele víno z Talianska si najlepšie vychutnáte mierne vychladené pri teplote 11 - 13 °C. Je ideálne ako sprievodné víno. Je ideálne ako sprievodné víno k teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami, pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu alebo k boeuf bourguignon.
- Več izdelkov iz Lis Neris