🍾 Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore sa prehlasuje svojou elegantnou suchosťou a delikátnou perlením
🍽️ Užite si tento šumivý víno ideálne k lahodnému cícerovému kari alebo jemnému treskovému filetu s uhorkovým hořčicovým zeleninovým šalátom
🌿 Vyrobený z vybraných hrozna Glera z preslávenej vinárskej oblasti Benátsko, tento Prosecco od Ruggeri sa stáva naozaj zvláštnym zážitkom
balenie!
Viac informácií o Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Ruggeri
Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore z vinárskej oblasti Veneto sa v pohári prezentuje v žiarivo trblietavej platinovej žltej farbe. Iskra tohto Prosecco Spumante je v pohári vitálna a dlhotrvajúca. Toto starosvetské šumivé víno naliate do pohára na šumivé víno predstavuje nádherne expresívnu vôňu hrušky nashi, jablka, kdoule a hrušky, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy.
Toto talianske víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo fľašované s obsahom iba 4 gramov zvyškového cukru. Ako sa od vína očakáva, toto talianske víno prirodzene očarí tou najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Aróma nepotrebuje nevyhnutne zvyškový cukor. Ľahkonohé a komplexné, toto ľahké šumivé víno sa prezentuje na jazyku. Vďaka vyváženej ovocnej kyslosti Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore lichotí mäkkým dojmom v ústach bez toho, aby mu chýbala sviežosť. V závere toto Prosecco Spumante z vinárskej oblasti Veneto poteší svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny kdoule a jablka. V dochuti sa pridávajú minerálne tóny pôdy s dominanciou mramoru a vápenca.
Vinifikácia Ruggeri Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore
Toto elegantné šumivé víno z Talianska sa vyrába z odrody hrozna Glera. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v regióne Veneto. Tu vinič zapustil korene hlboko do vápencovej, ílovitej a mramorovej pôdy. Po ručnom zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dopraví do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Teraz nasleduje fermentácia základných vín. Po zložení konečného Prosecco Spumante nasleduje ďalšie zrenie na základe metódy Charmat. Ruggeri Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore potom niekoľko mesiacov dozrieva vo fľaši a nakoniec sa vylúhuje.
Odporúčané jedlo pre Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore od Ruggeri
Toto šumivé víno z Talianska si najlepšie vychutnáte veľmi dobre vychladené pri teplote 5 - 7 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k cícerovému karí, treske s uhorkovo-horčicovou zeleninou alebo špenátovému gratinovaniu s mandľami.
Ocenenia pre Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore od Ruggeri
- Več izdelkov iz Ruggeri