Ampio delle Mortelle Toscana IGT - Fattoria Le Mortelle
Viac informácií o Ampio delle Mortelle Toscana IGT - Fattoria Le Mortelle
V sude zrelé víno Ampio delle Mortelle Toscana z vinárskej oblasti Toskánsko má v pohári hustú fialovo-červenú farbu. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými oknami na okraji pohára. V nose tohto červeného vína Fattoria Le Mortelle sa prejavujú všetky druhy černíc. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako je mäta/melisa, čierne korenie a čokoláda.
Fattoria Le Mortelle Ampio delle Mortelle Toscana zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od ikony segmentu vín, toto talianske prirodzene očarí tou najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Na podnebí je textúra tohto mohutného červeného vína nádherne zamatová. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Toskánsko je presvedčivý s pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia Fattoria Le Mortelle Ampio delle Mortelle Toscana
Základom silného vína Ampio delle Mortelle Toscana z Talianska je hrozno z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Carmenère. Ampio delle Mortelle Toscana je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto talianske vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín zo Starého sveta. Hrozno pre toto červené víno z Talianska sa zbiera výlučne ručne, keď je dokonale zrelé. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite dostane do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie dozrieva silné víno Ampio delle Mortelle Toscana 30 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch. Po dozrievaní v drevených sudoch nasleduje dlhé dozrievanie vo fľaši, ktoré robí toto červené víno ešte komplexnejším.
Odporúčané jedlo k vínu Ampio delle Mortelle Toscana od Fattoria Le Mortelle
Vychutnajte si toto červené víno z Talianska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k špagetám s kaparovo-rajčinovou omáčkou, cícerovému kari alebo dusenému kurčaťu na červenom víne.
- Več izdelkov iz Fattoria Le Mortelle