🍷 Mormoreto Toscana IGT od Castello di Nipozzano ohurčuje svojou viacvrstvovou štruktúrou a zrením v dubových barikoch
🍽 Vychutnajte si tento elegantný červené víno ideálne k pórkovej polievke, kapustovým závitkom alebo vydatným cestovinám
🌿 Táto exkluzívna cuvée spája vzácne odrody hrozna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot a Sangiovese z slnečnej Toskány
balenie!
Viac informácií o Mormoreto Toscana IGT - Castello Nipozzano
V pohári má víno Mormoreto Toscana z Castello di Nipozzano hustú rubínovo červenú farbu. Pri vírení pohára toto červené víno odhaľuje vysokú hustotu a plnosť, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. V nose tohto červeného vína Castello di Nipozzano sa objavujú všetky možné druhy levandule, fialiek, ľalií, čučoriedok a čiernych ríbezlí. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva ďalšie vône, ako je perníkové korenie, škorica a orientálne korenie.
Castello di Nipozzano Mormoreto Toscana je nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani chudé, ako sa na víno s takouto povesťou patrí. V chuti je štruktúra tohto silného červeného vína nádherne zamatová. V závere toto veľmi skladné víno z vinárskej oblasti Toskánska poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny fialiek a ľalií. V dochuti sa pripájajú minerálne tóny pôdy s dominanciou mramoru a vápenca.
Vinifikácia Castello di Nipozzano Mormoreto Toscana
Silné víno Mormoreto Toscana z Talianska je cuvée vinifikované z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot a Sangiovese. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Toskánsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do pôdy z piesku, vápenca, ílu a bahna. Samozrejme, Mormoreto Toscana je tiež determinované klimatickými a štylistickými faktormi Toscana IGT. Toto talianske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova, s mimoriadne pôsobivou prezentáciou. Keď je zabezpečená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Mormoreto Toscana sa zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a menej selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie zreje Mormoreto Toscana 30 mesiacov v dubových sudoch. Po zrení v dubových sudoch nasleduje dlhé obdobie zrenia vo fľaši, ktoré robí toto červené víno ešte komplexnejším.
Odporúčanie pre jedlo Mormoreto Toscana z Castello di Nipozzano
Toto červené víno z Talianska pite ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k pórovej polievke, kapustovým roládam alebo cestovinám s klobásovými knedľami.
- Več izdelkov iz Castello Nipozzano - Frescobaldi