😊 Elegánna rozšírenie Asili Barbaresco od Bruno Giacosa ukazuje žiarivú ovocnú intenzitu a hodvábnu štruktúru tanínu
🍽️ Ideálne s jedlami z červeného mäsa, cestovinami s hubovou omáčkou alebo zrelým tvrdým syrom pre pôžitok zo chute
🌿 Vinárstvo Bruno Giacosa sa zameriava na udržateľné pestovanie v renomovaných vinohradoch oblasti Barbaresco a spája odrody ako Nebbiolo do jedinečného vína
balenie!
Viac informácií o Asili Barbaresco - Bruno Giacosa
< b > < u > < i > Asili Barbaresco od Bruno Giacosa i > u > b > sa predstavuje v živej, brilantnej rubínovej farbe, ktorá odráža typickú farebnú intenzitu odrody nebbiolo. Jeho vizuálna prezentácia už naznačuje hĺbku a komplexnosť, ktoré sa očakávajú v pohári. Kvetinová vôňa odhaľuje vzrušujúce spojenie aróm, ktoré zaujmú zmysly. Intenzívne tóny dozretých malín, šťavnatých čerešní a sladkých černíc sa spájajú s jemnými náznakmi fialiek, ružových lístkov a sušených bylín. Tento aromatický rozsah dopĺňajú jemné orieškové a minerálne nuansy, ktoré sú charakteristické pre Barbaresco. Na jazyku víno prejavuje elegantnú sviežosť nesenú jemnou tanínovou štruktúrou. Hlbkosť chuťového profilu je obohatená o tóny čerešňovej šťavy, ovocnej marmelády, ako aj náznaky sladkej lakrosky a balzamických korenín. Vyvážená kyselina zabezpečuje živú sviežosť, zatiaľ čo hodvábne taníny vytvárajú dlhotrvajúce zakončenie s komplexným a bohatým záverom. Toto víno spája ovocie, eleganciu a mineralitu harmonickým spôsobom a predstavuje dokonalú rovnováhu medzi silou a jemnosťou.
Vinifikácia < u > < i > Asili Barbaresco od Bruno Giacosa i > u > b >
Hrozny pre < u > < i > Asili Barbaresco od Bruno Giacosa i > u > b > sa pestujú vo renomovaných vinohradoch oblasti Barbaresco. Vinohrady rastú na minerálnych ílovitých pôdach s vysokým podielom vápnika, čo významne ovplyvňuje vývoj hrozen do silných a komplexných vín. Vinice sa pestujú v súlade s princípmi udržateľného vinohradníctva, pričom dôraz je kladený na bezkompromisnú kvalitu.
Zber zrelých hrozna prebieha opatrne ručne, aby sa zachovala ich úplná čerstvosť. Hrozno sa starostlivo triedi, pričom do vinárstva sa dostanú len tie najlepšie bobuľky. Hrozno ihneď putuje do vínnych pivníc, aby sa zabezpečila optimálna čerstvosť.
Vinifikácia < u > < i > Asili Barbaresco od Bruno Giacosa i > u > b > prebieha jemnou maceráciou pri kontrolovanej teplote. Dlhšia zrelosť na kaloch a používanie tradičných techník, ako je spontánna fermentácia s prirodzenými kvasinkami, podporujú rozvoj komplexnej ovocno-minerálnej štruktúry. Zrenie prebieha v veľkých slovinských sudoch, ktoré ešte viac podčiarkujú eleganciu a hodvábnu textúru vína. Pomalé zrenie vytvára hĺbku a viacvrstvové arómy, čím zdôrazňuje fascinujúcu identitu Barbaresco. Zrenie na fľaši a fľašová fermentácia zabezpečujú harmonickú integráciu všetkých komponentov a výnimočnú dlhú životnosť.
Odporúčania na podávanie < u > < i > Asili Barbaresco od Bruno Giacosa i > u > b >
< b > < u > < i > Asili Barbaresco od Bruno Giacosa i > u > b > je ideálnym spoločníkom k delikátnym pokrmom talianskej kuchyne. Jeho rozmanitosť z neho robí dokonalého partnera pre širokú škálu jedál. Odporúčajú sa jedlá, ktoré zvýraznia ovocné a korenisté nuansy vína.
Podávajte víno pri teplote približne 16 až 18 stupňov Celzia, aby sa jeho zložité arómy čo najlepšie rozvinuli. Klasické kombinácie tvoria jedlá s červeným mäsom, ako krátko opečené hovädzie filety alebo jahňacie kolená. Výborné sú aj výrazné cestoviny, napríklad s hubovou smotanovou omáčkou alebo ragú alla bolognese. Pre vegetariánsku alternatívu sú vhodné chutné antipasti s opečenými hubami, sušenými paradajkami a starostlivo vybraným tvrdým syrom, ako je Parmigiano Reggiano.
Špeciálnou tipom je kombinácia s rizotom s čiernymi trúbľami, ktoré dokonale doplnia zemité arómy vína. Rovnako harmonicky ladí Barbaresco s dozretými syrovými taniermi s korenistým Pecorino alebo Gorgonzolou. Pre slavnostné menu odporúčame jemne osviežiť pohár vína, aby ste mohli naplno vychutnať jeho viacvrstvovosť a dlhý záver.
- Jedlá z hovädzieho mäsa ako roast beef, steak alebo hovädzie tatarák
- Jahňacie alebo telecí kolená pomaly dusené
- Chutné cestoviny s hubovými alebo paradajkovými omáčkami
- Zrelé tvrdé syry ako Parmigiano Reggiano alebo Pecorino
- Rizoto s čiernymi trúbľami alebo sušenými hubami
- Antipasti s opečenými hubami, nakladanou zeleninou a zrelým syrom
- Več izdelkov iz Bruno Giacosa