- Tento charakteristický červené víno sa výborne hodí k vyprážanej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a balsamico omáčkou alebo k husaciemu prsníku s zázvorovou červenou kapustou a majoránom
- Jeho pôvod zo Sicílie robí toto víno typickým zástupcom vína zo Starého sveta
- Toto talianske červené víno je vynikajúce
Nero D'Avola Petti Rosso - Fausta Mansio
balenie!
Viac informácií o Nero D'Avola Petti Rosso - Fausta Mansio
Organicky pestované víno Nero D'Avola Petti Rosso od Fausta Mansio sa vlieva do pohára jasne fialovej farby. Nalité do pohára na červené víno predstavuje toto červené víno zo Starého sveta nádherne komplexnú vôňu malín a fialiek, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy.
Na jazyku začína Nero D'Avola Petti Rosso od Fausta Mansio nádherne suché, chytľavé a aromatické. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne mäsitou a hutnou textúrou. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Sicília, presnejšie z DOC Sicilia, nakoniec poteší krásnym dozvukom.
Vinifikácia Nero D'Avola Petti Rosso od Fausta Mansio
Toto vyvážené červené víno z Talianska je ekologicky vinifikované z odrody hrozna Nero d'Avola. Po zbere sa hrozno rýchlo odvezie do vinárstva. Tu sa vyberú a starostlivo rozoberú. Kvasenie potom prebieha v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie môže Nero d'Avola Petti Rosso niekoľko mesiacov ďalej harmonizovať na jemných kvasničných usadeninách.
Návody na podávanie vína Fausta Mansio Nero D'Avola Petti Rosso
Vyskúšajte toto organické červené víno z Talianska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránkou, dusenému kuraťu na červenom víne alebo dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami.
- Več izdelkov iz Fausta Mansio