🍾 Pas Dosé od D'Araprì sa vyznačuje elegantnými perličkami a komplexnými arómami citrónu, broskyne a mirabelky
🥗 Užívajte si tento exkluzívny šumivé víno ideálne s ovocným endívskym šalátom alebo woku so zeleninou a rybou
🍇 Vyrobené z najjemnejších hroznov Bombino Bianco a Pinot Noir z prestížneho vinárskeho regiónu Apúlia
Pas Dosé - D'Araprì
balenie!
Viac informácií o Pas Dosé - D'Araprì
S vínom D'Araprì Pas Dosé sa do pohára dostáva prvotriedne šumivé víno. Odhaľuje nádherne jasnú, svetločervenú farbu. Perlenie tohto sektu sa v pohári veľmi jemne leskne a je mimoriadne konzistentné. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete vnímať vynikajúcu vyváženosť tohto sektu, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatý, sirupovitý alebo likérový. Toto talianske cuvée lichotí poháru nádherne výraznými a komplexnými tónmi citróna, broskyne, jablka a mirabelky. Na podnebí je textúra tohto dobre vyváženého sektu nádherne ľahká, svieža a krémová. V závere toto šumivé víno z vinárskej oblasti Apúlia poteší krásnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny citróna a broskyne. V závere sa pripájajú minerálne tóny pôdy, v ktorej dominuje vápenec a íl.
Vinifikácia vína Pas Dosé z D'Araprì
Základom vyváženého vína Pas Dosé z Talianska je hrozno odrôd Bombino Bianco a Pinot Noir. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Apúlii. Vinič tu zapustí korene hlboko do ílovitých a vápencových pôd. Pas Dosé je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto talianske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Vplyv na zrelosť hrozna má aj skutočnosť, že hroznu Bombino Bianco a Pinot Noir sa darí pod vplyvom pomerne chladného podnebia, ktoré nemožno odmietať. To má okrem iného za následok mimoriadne dlhé a rovnomerné hrozno a pomerne mierny obsah alkoholu vo víne. Po zbere hrozna sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Teraz nasleduje kvasenie základných vín.
Návody na podávanie vína D'Araprì Pas Dosé
Toto šumivé víno z Talianska si ideálne vychutnajte veľmi dobre vychladené pri teplote 5 - 7 °C ako prílohu k ovocnému endívovému šalátu, zeleninovému šalátu s červenou repou alebo k vyprážanej zelenine s rybou.
- Več izdelkov iz D'Araprì