- Toto Prosecco Spumante vyrobené z hrozna Glera dokonale doplní jedlá, ako je tekvicový nákyp alebo jogurtová pena s makom
- Toto víno z Benátska je pre znalcov výnimočne ľahké
- Dobre vyvážené Prosecco Spumante, prvotriedne okrem iného na recepcie
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
Diese Aktion läuft bis zum 02.06.2030 14:09.
balenie!
Viac informácií o Prosecco Spumante di Valdobbiadene Extra Dry DOCG - La Gioiosa
V pohári má Prosecco Spumante di Valdobbiadene Extra Dry od La Gioiosa žiarivo trblietavú platinovo žltú farbu. Perleť tohto šumivého vína sa v pohári vitálne a dlho trbliece. Buket tohto šumivého vína z Benátska zvádza nuansami medového melónu, zrelého jablka a agátu. Práve jeho ovocný charakter robí toto víno takým výnimočným.
Toto talianske víno poteší svojou šťavnatou ovocnou chuťou. Bolo plnené do fliaš s veľkorysým obsahom 17 gramov zvyškového cukru. Ako by ste od vína očakávali, toto talianske víno prirodzene očarí najlepšou vyváženosťou napriek všetkej svojej bohatosti. Prosecco Spumante di Valdobbiadene Extra Dry možno právom označiť za mimoriadne ovocné a zamatové, keďže bolo vinifikované s nádherne sladkým chuťovým profilom. Na podnebí je štruktúra tohto ľahkonohého sektu nádherne svieža a hustá. Vďaka vyváženej ovocnej kyslosti Prosecco Spumante di Valdobbiadene Extra Dry lichotí zamatovým dojmom v ústach, pričom mu nechýba sviežosť. V závere toto víno z vinárskej oblasti Veneto poteší svojou výnimočnou dĺžkou. Opäť sa objavia tóny medového melónu a agátu.
Vinifikácia Prosecco Spumante di Valdobbiadene Extra Dry z La Gioiosa
Elegantné Prosecco Spumante di Valdobbiadene Extra Dry z Talianska je jednodruhové víno vyrobené z odrody Glera. Hrozno pre toto Prosecco Spumante z Talianska sa po zabezpečení optimálnej zrelosti zberá mimoriadne rýchlo a v čo najchladnejšom dennom čase, aby sa zachovali jeho arómy. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo prevezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Potom nasleduje fermentácia základných vín. Po zostavení cuvée nasleduje ďalšie zrenie na základe metódy Méthode Traditionelle. La Gioiosa Prosecco Spumante di Valdobbiadene Extra Dry potom niekoľko mesiacov dozrieva vo fľaši a nakoniec sa vylúhuje.
Odporúčanie pre Prosecco Spumante di Valdobbiadene Extra Dry od La Gioiosa
Toto talianske šumivé víno si najlepšie vychutnáte veľmi dobre vychladené pri teplote 5 - 7 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k zemiakovej panvici s lososom, tekvicovému nákypu alebo hruškovo-limetkovej štrúdli.
- Več izdelkov iz La Gioiosa