- Tento biele víno z hrozna Grechetto a Trebbiano výborne dopĺňa jedlá ako močiarna ryba s uhorkovo-horčicovou zeleninou alebo špagety s jogurtovým mätovým pestom
- Jeho pôvod z Lazia robí toto víno typickým zástupcom vinárstiev Starého sveta
- Toto talianske biele víno je vynikajúce ako harmonické letné víno
Tragugnano Orvieto - Sergio Mottura
balenie!
Viac informácií o Tragugnano Orvieto - Sergio Mottura
V pohári má ekologicky vyrobené Tragugnano Orvieto z domu Sergia Mottura jasnú svetložltú farbu. Nalité do pohára na biele víno toto biele víno zo Starého sveta odhaľuje nádherne expresívnu vôňu mirabeliek, broskýň, hrušiek a citrónov, ktorú dotvárajú metly, tymián a lesná pôda.
Vínny znalec Sergio Mottura Tragugnano Orvieto sa prezentuje príjemne suchým vínom. Toto biele víno nikdy nepôsobí hrubozrnne alebo mdlo, ako by sa dalo od vína očakávať. Na jazyku sa toto dobre vyvážené biele víno vyznačuje nezvyčajne sviežou textúrou. Záver tohto bieleho vína z vinárskej oblasti Lazio napokon poteší krásnym dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominujú sopečné horniny.
Vinifikácia Tragugnano Orvieto by Sergio Mottura
Základom prvotriedneho a nádherne vyváženého cuvée Tragugnano Orvieto by Sergio Mottura sú hrozná Grechetto a Trebbiano. V Laziu rastie vinič, z ktorého sa získava hrozno pre toto víno, na pôde zo sopečných hornín. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách a víno sa napokon plní do fliaš.
Návody na podávanie vína Tragugnano Orvieto by Sergio Mottura
Toto organické biele víno z Talianska by sa malo ideálne podávať dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako príloha k tekvicovému nákypu, špenátovému gratinovanému šalátu s mandľami alebo ovocnému endívovému šalátu.
- Več izdelkov iz Sergio Mottura