🍷 Vivia Maremma Toscana DOC od Le Mortelle sa vyznačuje chrumkavou a ľahkou textúrou s elegantným suchým chuťovým profilom
🍽️ Užívajte si tento osviežujúci biely vín ideálne k omelete so lososom a feniklom alebo k čerstvému cestovinu s mätovým pestom
🌱 Vyrobené z kvalitných odrôd hrozna ako Inzolia, Vermentino a Viognier, tento taliansky kvalitný vín má osobe značku Toskánska
balenie!
Viac informácií o Vivia Maremma Toscana DOC - Le Mortelle
Víno Vivia Maremma Toscana z vinárskej oblasti Toskánsko sa v pohári ukazuje v žiarivo žiarivej svetložltej, zlatožltej farbe. Toto biele víno zo starého sveta, naliate do pohára na biele víno, predstavuje nádherne voňavé arómy nektarinky, papáje, vinohradníckej broskyne a jazmínu, ktoré dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy.
Toto talianske víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s obsahom iba 1,6 gramu zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto talianske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Vynikajúca chuť si nevyhnutne nevyžaduje zvyškový cukor. Na jazyku sa toto ľahké biele víno vyznačuje neuveriteľne sviežou, ľahkou a rozplývajúcou sa textúrou. Vďaka miernej ovocnej kyslosti Vivia Maremma Toscana lichotí jazyku príjemným pocitom, pričom mu nechýba šťavnatá živosť. Záver tohto mladistvého bieleho vína z vinárskej oblasti Toskánsko, presnejšie z Maremma Toscana DOC, napokon zaujme pozoruhodným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou ílu a mramoru.
Vinifikácia vína Vivia Maremma Toscana z Le Mortelle
Elegantné víno Vivia Maremma Toscana z Talianska je cuvée vyrobené z odrôd hrozna Inzolia, Vermentino a Viognier. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Toskánsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do pôdy s obsahom ílu, piesku, hliny a bahna. Hrozno pre Vivia Maremma Toscana sa po dokonalej zrelosti zbiera výlučne ručne, bez pomoci hrubých a menej selektívnych zberačov. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Na konci fermentácie sa víno Vivia Maremma Toscana nechá 6 mesiacov harmonizovať na jemných kvasničných kaloch.
Odporúčanie pre Le Mortelle Vivia Maremma Toscana
Toto biele víno z Talianska pite ideálne dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako prílohu k omelete s lososom a feniklom, špagetám s jogurtovo-mätovým pestom alebo ovocnému šalátu z endívie.
- Več izdelkov iz Le Mortelle (Antinori)